Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Περιμένοντας τους Βαρβάρους. Οίκτος ή Εμπαιγμός;


Άρθρο του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ) Τσουκαράκη Ανέστη,
Προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ

Τη μέρα που ο οίκτος γίνεται εμπαιγμός, αρχίζει μια εποχή βαρβαρότητος, έλεγε Γάλλος ιστορικός, ο Jules Michelet. Και μόνο ως οίκτο θα μπορούσαν να εκλάβουν τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τις αλλεπάλληλες αληθοφανείς υποσχέσεις της προεκλογικής περιόδου. Αυτές οι αληθοφανείς υποσχέσεις μεταλλάχθηκαν σε φερόμενες επικείμενες μάχες... της Ελληνικής Κυβέρνησης  που ανέλαβε τα άχαρα καθήκοντα του εκτάκτου επαναδιαπραγματευτή. Οι μάχες τελικώς κατέληξαν στην εξίσου άχαρη πληροφόρησή μας περί της αδιαπραγμάτευτης άρνησης της Τρόικας. Αυτό, με απλά λόγια, δεν είναι διαπραγμάτευση, είναι εμπαιγμός. Ωστόσο παραμένει αίολο το ερωτηματικό περί της ικανότητας διαπραγμάτευσης.

Ας μην γελιόμαστε… Το μείζον δεν είναι ούτε οι υποσχέσεις, ούτε οι διαπραγματεύσεις, ούτε η στάση της Τρόικας, ή ακόμη χειρότερα η επάρκεια του διαπραγματευτή. Το μείζον είναι, πλέον, η υπομονή του Ελληνικού λαού και των ιδίων των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, απέναντι στον οίκτο, στον εμπαιγμό και στο ψεύδος.
Το θέμα έπαψε να είναι έκτακτο και είναι πλέον αναγκαίο.

Το θέμα έπαψε επικίνδυνα πλέον να είναι πολιτικά διαχειρίσιμο και δεν είναι πλέον ούτε ηθικά ανεκτό.

Το θέμα έπαψε να είναι βιοποριστικό και είναι πλέον βαρβαρικό.

Δυστυχώς, όπως και να το κάνουμε η βαρβαρότητα δεν εμποδίζεται πλέον παθητικά με πολιτισμό, ποιήματα, αποφθέγματα, χάρη και λουλούδια. Έξαλλου στην εποχή της βαρβαρότητας, μόνο οι υπηρέτες και οι δούλοι φέρονται με "πολιτισμό" και "ευγένεια"...

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν επιθυμούν τον οίκτο και δεν τον ζήτησαν ποτέ.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν ανέχονται τον εμπαιγμό και δεν ενδίδουν σε αυτόν.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί αντιδρούν στο ψεύδος και καρτερούν συλλογιζόμενοι, εν γένει, ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες.

Άραγε,

… γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες, κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι; (Κωνσταντίνος Π. Καβάφης Περιμένοντας τους Βαρβάρους)

πηγή:http://kranosgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου