Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τι λέει το ΥΕΘΑ για το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ και το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών.Όλα τα επιχειρήματα

Να σβήσει τις φωτιές που άναψε το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ προσπαθούν από το υπουργείο Άμυνας ,αλλά δεν είναι εύκολο.Από το πρωί υπάρχουν πληροφορίες για φαινόμενα μαζικών παριατήσεων αξιωματικών που πλέον δεν έχουν τη παραμικρή εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις,ειδικά όταν αυτές είναι ...καθησυχαστικές.


Ποια είναι η θέση του ΥΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ,όπως μεταφέρεται μέσω πληροφοριών; Σύμφωνα με όσα μας έχουν μεταφερθεί τα επιχειρήματα για το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ συνοψίζονται στα εξής:

•Είναι σχέδιο του ΓΕΕΘΑ που στάλθηκε για επεξεργασία στα Γενικά Επιτελεία για απόψεις – προτάσεις.

•Ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με ρυθμίσεις που αφορούν τον τρόπο εξέλιξης και σταδιοδρομίας των στελεχών καθώς και τον τρόπο κρίσεων.

•Η άμεση εφαρμογή του νόμου 3883 για όλους τους αξιωματικούς αφορά μόνο τον τρόπο προαγωγών και κρίσεων και όχι συνταξιοδοτικά θέματα τα οποία ρυθμίστηκαν με τον πρόσφατο νόμο 3865/2010. Συγκεκριμένα δεν θίγει όσους έχουν κατοχυρώσει ή θα κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικά δικαιώματα σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω νόμου.

•Με τις τροποποιήσεις που επέρχονται ειδικότερα στους βαθμούς Συνταγματάρχη και Ανωτάτων παρέχεται η δυνατότητα στην ηγεσία των Ε.Δ. να επιλέγει με εξειδικευμένα κατά θέση κριτήρια τους καταλληλότερους για θέσεις ευθύνης – Ανώτατους. Η υπηρεσία δεν αποστρατεύει υποχρεωτικά τα προαναφερόμενα στελέχη που δεν επιλέγονται για προαγωγή (όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα), αντιθέτως εφόσον το επιθυμούν δύνανται ή να αποστρατευτούν ή να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις των ΕΔ αξιοποιούμενοι αντιστοίχως βάσει των προσόντων τους.

•Οι βαθμοί από Ανθυπολοχαγοί μέχρι και Αντισυνταγματάρχη δεν επηρεάζονται αντιθέτως προάγονται όπως προβλέπει ο νόμος 3883/10.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Θύελλα αντιδράσεων για την 25ετία."Δεν υπάρχει πρόβλημα",λέει το ΓΕΕΘΑ.Τι λέει έγγραφό του

πηγή:OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου