Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Γιατί ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωσταράκος μας κάνει ...Καψόνια ;


Γράφει ο ...Βετεράνος 


Μετά και την σημερινή ,πράγματι εντυπωσιακή σε χρόνους ,αστραπιαία μπορώ να την χαρακτηρίσω αντίδραση στην εντολή Α/ΓΕΕΘΑ για Συναγερμό και άμεση ετοιμασία για Πόλεμο κακά τα ψέματα, ο Στρατηγός Κωσταράκος δεν κάνει καψόνια αλλά προετοιμάζει  να γίνει στον μαχητή συνήθεια και καθημερινότητα η άμεση αντίδραση !
Η συνταγή είναι παλιά και δοκιμασμένη ,πάντα ο Κωσταράκος από νεαρός αξιωματικός είχε την νοοτροπία σε ότι έκανε να είναι αληθοφανές με στοιχεία πραγματικού πολέμου !

Πάντα ο ίδιος φόραγε το κράνος του ,κουβαλούσε πάντα την ξιφολόγχη ,είχε παγούρι και εξοπλισμό!
Ήταν ο πρώτος που καθιέρωσε διπλοσκοπιές με γεμάτα όπλα και σε οποιαδήποτε άσκηση είχα πάντα απεικόνιση με πυρά !

Κατάφερε τότε να γίνει συνήθεια το καθημερινό τρεχαλητό της Μοίρας σε οποιαδήποτε παραβίαση με αποτέλεσμα οι χειριστές της Μοίρας ''ΧΩΚ'' να αντιδρούν σχεδόν μηχανικά και να είναι σε   επίπεδο πολύ υψηλό ακόμη και οι  οπλίτες ! 
Για τα στελέχη δεν υπήρχε τίποτε η κάτι πέραν από το αυτονόητο !
Καθιέρωσε όμως για πρώτη φορά αν και νεαρός αξιωματικός και κάτι το πρωτοφανές για εκείνη την  εποχή ,τιμητική άδεια και για τα στελέχη που διακρίνονταν σε ΝΑΤΟΪΚΌ επίπεδο σε βολές στο ΠΒΚ με αξιολόγηση από Νατοϊκούς Αξιωματικούς ! Αποτέλεσμα ...ηθικό ακμαιότατο !
Είναι η νοοτροπία του τέτοια, ξέρει  από  ψυχολογία και απλά κάνει μαχητές! Ο μαχητής έχει και τα παράξενα του αλλά αγαπάει την Πατρίδα και αυτό το εκμεταλλεύεται ο Κωσταράκος   και δημιουργεί έτσι όχι απλά μεμονωμένα Κομάντο, αλλά Μονάδες ετοιμοπόλεμες ,θανατηφόρες με ...συνήθεια  ,με πολύ υψηλό ηθικό και ψυχικό δέσιμο μεταξύ των μαχητών (εκρηκτικό μείγμα για μάχη !)
Θα γίνει καθημερινή ρουτίνα στον καθένα ότι έτσι θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί και θα ξέρει ο καθένας  πόσα βήματα θα κάνει εμπρός και πόσα πίσω ...
Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε συνεργασία επιτελείων  και επιτέλους διακλαδικές σοβαρές ασκήσεις , Ναυτικής συνεργασίας Αεροπορίας και Πολεμικού Ναυτικού !
Ένα είναι σίγουρο μπορεί να σε ξεγελάσει ο ύφος του ,η ευγένεια του αλλά είναι από τους ποιο σκληρούς αξιωματικούς με το τρόπο του !

Ακόμη και ο ΥΕΘΑ Φραγκούλης  Φράγκος το παραδέχεται αν και πιστεύει ότι τον (έφαγε;) στην στροφή !


Η πρόβλεψη μας είναι ότι θα εξαντλήσει όλα τα πιθανά σενάρια που έχουν σκεφτεί και σχεδιάσει οι Πασάδες  και θα είναι η πρώτη φορά που ότι και αν  γίνει θα είναι προβλέψιμο , το σίγουρο είναι  ότι θα αντιδράσει  άμεσα ,χωρίς να περιμένει συσκέψεις και ΚΥΣΕΑ στην τηλεόραση !


Σε αυτήν την χρονικά στιγμή  είτε συμφωνείς ,είτε διαφωνείς μαζί του, είναι ότι καλύτερο έχουμε !


Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιοι πρέπει   είναι υπ' ατμόν καθημερινά  για να μπορούν κάποιοι άλλοι  στην τηλεόραση να σχεδιάζουν επί χάρτου ...Όταν όμως δυσκολέψουν τα πράγματα οικονομικά ...θα τους ξαναθυμηθούν ότι βγαίνουν νωρίς στην σύνταξη ...


Για δοκιμάστε όμως εσείς να μαζέψετε όχι για πόλεμο, αλλά για καφέ τους υπαλλήλους όχι του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά ενός επαρχιακού Δήμου στις 07:30  το πρωί ,λέμε τώρα και να έχεις  εκλογές σε 10 ημέρες ! 

Το άλλο  με τον Τοτό το ξέρεις; 


...Αλλά εκεί είναι η διαφορά του Έλληνα Αξιωματικού από τον δημόσιο υπάλληλο !
Βετεράνος  
πηγή: http://trikalagr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου