Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ!!!

Λάκωνας ο επικεφαλής του Κόμματος Ελλήνων Αξιωματικών

« Να πληρώσουν οι πολιτικοί λήσταρχοι…»
Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Oscar στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η συγκέντρωση του Κόμματος των Ελλήνων Αξιωματικών, στο πλαίσιο του διαλόγου με την ελληνική κοινωνία που έχουν ξεκινήσει στελέχη του κόμματος από τη στιγμή που συστάθηκε ο πολιτικός φορέας.Ο διάλογος γίνεται μέσα από προσυνέδρια σε διάφορες μεγάλε ςπόλεις της χώρας.
Πρόεδρος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Κόμματος είναι ο λάκωνας στην καταγωγή Νικόλαος Αλικάκος.
Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εκδήλωσης εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά της πολιτικής που άσκησε το σύνολο των υπαρχόντων κομμάτων κατά τη Μεταπολίτευση με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή κατάσταση.
«Πιστεύουμε, είπε, ότι έχει έρθει η ώρα το μεταπολιτευτικό σύστημα να τερματίσει την απεχθή παρουσία του, επισημαίνοντας ότι, το Κόμμα των Ελλήνων Αξιωματικών δεν θα επιτρέψει στους πολιτικούς λήσταρχους να απολαύσουν αναενόχλητοι την πολυτέλεια που αποκόμισαν από τα δημόσια ταμεία και από τα δάνεια που ο λαός θα ξεπληρώσει».
Πως γεννήθηκε η ιδέα δημιουργίας του κόμματος;
Η ιδέα γεννήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη σε μια συγκέντρωση αποστράτων αξιωματικών αποφοίτων της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Στη συγκέντρωση αυτή ήταν έκδηλη η επίμονη αναζήτηση λύσεων στα αδιέξοδα και στα προβλήματα.
Λύση η οποία δεν άργησε να διαφανεί. Σε όλους είχε σχηματισθεί μια αντίληψη για πολιτική δραστηριοποίηση ως έσχατης κα μη απομενούσης άλλης λύσεως. Ταχέως οργανώθηκε ένας πυρήνας αποστράτων αξιωματικών οι οποίοι προχώρησαν στην πρόσκληση αποστράτων αξιωματικών σε συγκέντρωση στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη την ίδια ημέρα και ώρα στις 15 Αυγούστου 2011. Παρά το γεγονός ότι η ημέρα ήταν η δυσκολότερη του χρόνου υπήρξε δυναμικό παρόν από πλήθος αποστράτων και άλλων πολιτών. Με πίστη στο συμβολισμό της ημέρας. Καθόσον παρέπεμπε στην ιστορική πρωτοβουλία του Στρατιωτικού Συνδέσμου το Δεκαπενταύγουστο του1909, ο οποίος με τη τολμηρή ενέργεια του έδωσε την ώθηση για τη φοβερή εκείνη δεκαετία του 1910-1920, με την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών και πληθυσμών.
Ο κ Αλικάκος αναφέρει «Η ιδέα πιστεύουμε ότι υπάρχει σε όλους τους Έλληνες. Πρέπει να τερματισθεί το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας, βαριά ένοχο και υπεύθυνο και να αναδειχθούν νέες υγιείς, τίμιες και ειλικρινείς προς το Λαό  πολιτικές δυνάμεις. Αμόλυντες από την ανίατη κομματική ασθένεια. Οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται σήμερα στο σώμα του Λαού αφανείς ωστόσο πολύ σύντομα θα εμφανισθούν δυναμικά. Η πλατεία του περασμένου Ιουνίου  έδειξε πως ο Λαός δεν ανέχεται πλέον την κομματοκρατία και τη βουλευτοκρατία. Αλλά η πλατεία δεν μπορεί να αναδείξει τις δυνάμεις αυτές. Γιατί και εκεί επικράτησε η ανευθυνότητα και ο νεοελληνικός χαβαλές που ακύρωσε το γνήσιο λαϊκό ξέσπασμα. Χρειάζεται μόνες τους οι δυνάμεις αυτές να βγουν μπροστά , να εκτεθούν και να αναλάβουν το βαρύ φορτίο».

Στη δημοσιότητα το καταστατικό
Την 21η Νοεμβρίου 2011 το απόγευμα θα γίνει παρουσίαση του Καταστατικού στον Ελληνικό Λαό το όνομα του νέου κόμματος, το έμβλημα, το καταστατικό και την ιδρυτική διακήρυξη. Την ημέρα της εορτής των εισοδίων της Παναγίας αλλά και της εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων. «Με θρησκευτικό  και εορταστικό συμβολισμό, αναφέρει ο Ν Αλικάκος, θα προχωρήσουμε σ’ αυτήν την πολιτική πράξη που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει η ελληνική πολιτική ζωή. Ένα πολιτικό κόμμα με πρωτοβουλία αποστράτων αξιωματικών το οποίο τουλάχιστον να διεκδίκησε τη ψήφο του Λαού».
Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έχει διανορφωθεί ως εξής:
Πρόεδρος Νικόλαος Αλικάκος, απόστρατος Στρατού Ξηράς.
Αντιπρόεδρος: Βασίλειος Πανταζής, απόστρατος Στρατού Ξηράς
Ταμίας: Φώτιος Ρίζος απόστρατος Στρατού Ξηράς
Υπεύθυνος Γραμματείας: Στέφανος Σφατίδης απόστρατος Στρατού Ξηράς
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άγγελος Σπαντίδος απόστρατος Στρατού Ξηράς
Υπεύθυνος Οικονομικού Σχεδιασμού: Γεώργιος Γερούλης απόστρατος Πολεμικής Αεροπορίας
Υπεύθυνος Οργανωτικού: Ιωάννης Κουτσαϊμάνης απόστρατος Στρατού Ξηράς
Υπεύθυνος Ασφάλειας: Στ. Σακελλαρόπουλος απόστρατος Στρατού Ξηράς
Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού: Ιωάννης Χύτας απόστρατος Στρατού Ξηράς
Μέλη: Αθανάσιος Δρούγος, πολίτης, Γεώργιος Σιδερής απόστρατος Πολεμικού Ναυτικού, Θεόδωρος Διαμαντής απόστρατος Ελληνικής Αστυνομίας.
πηγή:notospress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου