Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Απολύσεις σε στρατό, αστυνομία, κλείσιμο ΑΕΙ-ΤΕΙ ;;;


Σε μέτρα-σοκ τόσο για τον ιδιωτικό, όσο και για το δημόσιο τομέα θα υποχρεωθεί η Κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τους επίσημους δανειστές μας να εγκρίνουν τη νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ώστε να πάρουμε έγκαιρα τα 89 δισ. της επόμενης δόσης.

Το ελληνικό Δημόσιο πρέπει οπωσδήποτε να έχει ρευστό ώστε να αποπληρώσει 75 δισ. ευρώ για τόκους και 14,9 δισ. ευρώ για το τριετές ομόλογο που λήγει στις αρχές Μαρτίου.

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι να μειωθεί ο «υπερπληθυσμός» των ένστολων (είτε αυτοί υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, είτε στις ένοπλες δυνάμεις) και των λειτουργών της μέσης εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει οι κλάδοι αυτοί αριθμούν συνολικά 275.000 άτομα, αφού τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων αριθμούν 90.000 άτομα, οι αστυνομικοί 55.000 και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης 130.000 άτομα. Όλοι αυτοί εξαιρέθηκαν το 2011 από το μέτρο της μισθωτής εφεδρείας, το οποίο κατ’ ομολογία του υπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Ρέππα «έχει κλείσει τον κύκλο του».


Επόμενο βήμα θα είναι οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών, τις οποίες θα ακολουθούν άμεσες απολύσεις των υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές. Στους οργανισμούς αυτούς αναμένεται να επιληφθούν ακόμη και σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας. Υπολογίζεται ότι στο τέλος της προσπάθειας αυτής θα έχουν συγχωνευτεί ή κλείσει περίπου 250 δημόσιοι οργανισμοί από τους οποίους δεν εξαιρούνται ούτε οι πανεπιστημιακές σχολές.

(ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ 03/1/2012 – ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΑΝΟΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου