Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Τέσσερις εξαιρέσεις από το Ενιαίο Μισθολόγιο


ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΓΙΑΤΡΟΙ

Το «πράσινο φως» πήρε χθες από το μίνι Υπουργικό Συμβούλιο η εξαίρεση τεσσάρων κατηγοριών δημοσίων λειτουργών από την εφαρμογή των αρχών του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου δεν θα επιβληθούν επιπλέον περικοπές στις αποδοχές των γιατρών, των δικαστικών λειτουργών, των ενστόλων (στρατιωτικοί και Σώματα Ασφαλείας), καθώς και στους πανεπιστημιακούς.

Στις συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών, που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια και δεν είχαν ενταχθεί εξαρχής στην εφαρμογή του Νέου Μισθολογίου στο Δημόσιο, ανήκουν περίπου 285.000 υπάλληλοι.
Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου αποφάσισαν ότι δεν θα πραγματοποιηθούν επιπλέον περικοπές από αυτές που έχουν ήδη εφαρμοστεί με τις μειώσεις των επιδομάτων και την κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος που αποδίδεται μόνο σε όσους έγγαμους έχουν τέκνα. Υπολογίζεται ότι κατά μέσον όρο έχουν υποστεί μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές κατά 20%.
Εξαιρούνται οι αστυνομικοί από τις ρυθμίσεις του Ενιαίου Μισθολογίου
Εξαιρούνται οι αστυνομικοί από τις ρυθμίσεις του Ενιαίου Μισθολογίου
«Πάγος»
Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου «παγώνουν» οι διαδικασίες για την κατάρτιση ενός νομοσχεδίου - σκούπα για τα ειδικά μισθολόγια, το οποίο είχε ως στόχο την περαιτέρω μείωση των αποδοχών των συγκεκριμένων υπαλλήλων, όπως κατ' επανάληψη είχαν δηλώσει στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.
Στις αρχές του χρόνου ο γενικός γραμματέας του αρμόδιου υπουργείου Ηλ. Πλασκοβίτης είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ότι ο νόμος για όλα τα ειδικά μισθολόγια θα επέφερε επιπλέον μειώσεις στις αποδοχές των συγκεκριμένων δημοσίων λειτουργών που θα άγγιζαν το 10-15%.
πηγή:http://kranosgr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου