Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

“Θανάσιμη απόγνωση” στις Ένοπλες Δυνάμεις! Κλίμα φυγής και απαξίωσης.Τι θα το ανακόψει;


neoenoples

Η θύελλα που πλήττει και τις Ένοπλες Δυνάμεις φαίνεται ότι γίνεται όλο και αγριότερη. Η μισθοδοσία του Ιανουαρίου για τους στρατιωτικούς αποτέλεσε λάδι στη φωτιά της αγανάκτησης που “καίει” διαρκώς εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

Αρκεί κανείς να παρακολουθήσει τα μηνύματα που φθάνουν στο Onalert για να διαπιστώσει απόγνωση και αγωνία.

“Ανθυπολοχαγός, μισθός 840 €, πως θα ζήσω στη δυσμενή μετάθεση, πως θα πληρώσω ενοίκιο !!!!”, γράφει ένα απ΄ αυτά και  “υπολοχαγός με 15 χρόνια υπηρεσίας από 1.170 €, έλαβα μισθό Ιανουαρίου 980 €, πως θα πληρώσω το ενοίκιο”, συμπληρώνει άλλο μήνυμα. Όπως θα διαπιστώσετε είναι πολλά ακόμη που κινουνται στο ίδιο πνεύμα και το ερώτημα είναι πως η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ σκέφτεται να αντιμετωπίσει αυτό το κλίμα μέσα στο οποίο δύσκολα μπορεί κάποιος σοβαρός να υποστηρίξει ότι μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.


Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι χειροπιαστό στη διαχείριση της σοβαρότερης κρίσης που απειλεί τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και μιλάμε για κρίση που θα οδηγήσει σε  μαζικές εξόδους άξιων καταρτισμένων στελεχών αλλά και σ΄ ένα κλίμα απαξίωσης που είναι ότι χειρότερο μπορεί να υπάρξει .

Η στρατιωτική ηγεσία υποστηρίζει ότι γίνονται προσπάθειες τουλάχιστον για να ενσωματωθεί κάποιο ποσό των οδοιπορικών στους μισθούς των στρατιωτικών, χωρίς όμως και να τολμά να πει κάτι ανοιχτά, αφού είναι σαφές ότι φοβάται το ενδεχόμενο να μείνει ακάλυπτη από την κυβέρνηση , την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ και βέβαια κυρίως από το οικονομικό επιτελείο. Το οποίο είναι σαφές ότι αν μπορούσε να …μηδενίσει τις δαπάνες για την άμυνα θα το έπραττε χωρίς πολύ σκέψη.

Δυστυχώς η περίοδος των δηλώσεων περί “ πάλης και μάχης να αποφευχθούν οι περικοπές στις ΕΔ” ,πέρασαν ανεπιστρεπτί και κυρίως χωρίς κανένα αποτέλεσμα όπως αποδείχτηκε. Αν υπάρχει η πρόθεση να συνεχίσουν να λειτουργούν εύρυθμα και αποτελεσματικά οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, πρέπει άμεσα να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Με έργα βέβαια και όχι με λόγια και τηλεοπτικές φανφάρες και ανακοινώσεις.

πηγή:http://national-pride.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου