Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Λιγότεροι από του χρόνου οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές Σχολές

 
 
 
 
 
 
Rate This

«Ψαλιδίζεται» ο αριθμός των  σπουδαστών που εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών από το επόμενο εκπαιδευτικό έτος. Ίσως, μάλιστα, αλλάξει και ο τρόπος εισαγωγής.

Η μείωση, που δρομολογείται με εισήγηση του υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη στο Συμβούλιο των Αρχηγών (ΣΑΜ) την επόμενη εβδομάδα, θα εξειδικευθεί από τον κάθε Κλάδο στο πλαίσιο της νέας – πιο λιτής και πιο οικονομικής – δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που και αυτή θα παρουσιαστεί οσονούπω με έμφαση στην διακλαδικότητα.

Φέτος ο αριθμός των εισακτέων στις Ανώτατες στρατιωτικές σχολές ήταν 285 στην Ευελπίδων, 58 στη Ναυτικών Δοκίμων, 146 στην Ικάρων, 156 στην Σχολή Σωμάτων, 43 στη Σχολή Νοσηλευτικής, ενώ στις σχολές Υπαξιωματικών ήταν 265 ( Στράτου), 121(Ναυτικού) και 216(Αεροπορία). Ήδη μείωση περίπου 10% έγινε και φέτος στις σχολές υπαξιωματικών.


Το όλο θέμα θα συζητηθεί πάντως και με το υπουργείο Παιδείας  καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προτιμούνται στις σχολές αυτές μόνο όσοι τις έχουν δηλώσει ως πρώτη προτίμηση προκειμένου να μην μπαίνουν νέοι «κατ’ ανάγκην» και μετά εγκαταλείπουν ή δεν πολυενδιαφέρονται, όπως λένε αξιωματικοί.

Όσον αφορά στη νέα δομή του στρατεύματος ο κ. Μπεγλίτης είπε σήμερα – μετά την συνάντησή του  με την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη- ότι θα δοθεί έμφαση στην διακλαδικότητα,  κόντρα στη «συντεχνιακή νοοτροπία» και τη «γραφειοκρατική αντίληψη» και ότι θα την προχωρήσει σε βάθος «παρά τις αντιστάσεις». Μάλιστα ,είπε ότι ο ίδιος θα είναι πολύ αυστηρός απέναντι «σε όλους» τους φορείς τέτοιας αντίστασης…

Ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που μπήκαν τελικά στο πολυνομοσχέδιο με τις οποίες δεν θα έχουν μείωση 40% της σύνταξης άνω των 1000 ευρώ αρκετές άλλες κατηγορίες συνταξιούχων κάτω των 55 ετών- κερδισμένοι είναι δηλαδή τελικά οι περίπου 6.000 απόστρατοι από τους συνολικά 9.000 αυτής της κατηγορίας.

Ακόμα ανέφερε – μετά από σχετική αναφορά της κ. Μπακογιάννη – ότι δεν κόβεται το πτητικό και τα άλλα επιδόματα επικινδυνότητας, ενώ διαβεβαίωσε ότι όσον αφορά στην άμυνα της χώρας υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» και ότι οι όποιες μειώσεις και περικοπές δεν θίγουν τη ετοιμότητα και την καθημερινή λειτουργία του στρατεύματος.

Ακόμα διέψευσε κατηγορηματικά και οργισμένα διάφορες αναφορές σε μπλογκ ότι υπάρχει τεχνοκράτης της τρόικας (ιταλικής καταγωγής)  που ελέγχει τις αμυντικές δαπάνες, μιλώντας ακόμα και για πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να παίξουν με τις Ένοπλες Δυνάμεις…

Γενικότερα ωστόσο επέκρινε και αλλά φαινόμενα παραπληροφόρησης όπως δημοσιεύματα ότι έχει έρθει στην Ελλάδα και μένει… κρυμμένη στο αεροδρόμιο της Λάρισας μια  ταξιαρχία ευρω-χωροφυλάκων καταστολής.

Πρόκειται για «πραγματικά επικίνδυνες πληροφορίες που σπέρνουν τον φόβο στην ελληνική κοινωνία», είπε στο Ράδιο 9. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως τέτοιο θέμα», τόνισε.

Από την πλευρα της η κ. Μπακογιαννη ειπε οτι το νεο μισθολογιο των στρατιωτικων και των σωματων σφαλειας πρεπει να ειναι τετοιο ωστε ο αξιωματικος να εχει τουλαχιστον μια αξιοπρεπη διαβιωση.

πηγή:Τα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου