Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΣΩΣΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!


«Οι εξοντωτικές περικοπές αποδοχών των εν ενεργεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας ( Αστυνομικών , Πυροσβεστών , Λιμενικών ) και η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα »

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τους Υπουργούς : 
1 ) Οικονομικών 
2) Εθνικής Άμυνας 
3) Προστασίας του Πολίτη 

Θέμα : «Οι εξοντωτικές περικοπές αποδοχών των εν ενεργεία Στελεχών των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας ( Αστυνομικών , Πυροσβεστών , Λιμενικών ) και η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα »
Σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής κρίσης και ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας , συχνών φυσικών καταστροφών και εξωτερικών απειλών , η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει και να ενισχύει έμπρακτα το Αστυνομικό –Πυροσβεστικό-Λιμενικό προσωπικό καθώς και αυτό των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις εξαιρετικά αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες που συχνά καλούνται να αντιμετωπίσουν . 
Αντί αυτού όμως η Κυβέρνηση όχι μόνο προβαίνει σε περαιτέρω περικοπές του εισοδήματός τους αλλά ταυτόχρονα αρνείται να ικανοποιήσει τα εύλογα και δίκαια αιτήματά τους όπως π.χ. για ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά .
Με τις τελευταίες άδικες και εξοντωτικές περικοπές των αποδοχών τους , 10% επί του επιδόματος ειδικής απασχόλησης , 2% υπέρ ανέργων , 1% υπέρ Τ.Π.Δ.Υ. ή ΟΑΕΔ , 1% έως 4% ειδική εισφορά αλληλεγγύης , ανάλογα με το ύψος του συνολικού εισοδήματός τους , αύξηση της παρακράτησης φόρου λόγω της μείωσης του αφορολόγητου, γίνεται αντιληπτό ότι τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους , έχουν περιέλθει σε πραγματικό οικονομικό αδιέξοδο.
Η νέα αυτή εξοντωτική αφαίμαξη του εισοδήματός τους δημιουργεί αρνητική ψυχολογία στην άρτια εκτέλεση των καθηκόντων τους με πιθανές επιπτώσεις στην Ασφάλεια και στην Άμυνα της χώρας . 
Είναι προφανές ότι τα ανωτέρω πάγια αιτήματά τους θα πρέπει να αντιμετωπισθούν θετικά από την Πολιτεία , καθώς πέραν των αναφερθέντων είναι δεδομένο ότι η εργασία τους εμπεριέχει και τις τρεις προβλεπόμενες βαθμίδες χαρακτηρισμού ενός επαγγέλματος ως επικινδύνου και ανθυγιεινού με έμφαση στην θνησιμότητα , το προσδόκιμο ζωής , την ανθυγιεινότητα , τα νυχτερινά και κυλιόμενα ωράρια εργασίας , την έκθεσή τους σε καρκινογόνες ουσίες , το επικίνδυνο του υπηρεσιακού τους βίου , το εργασιακό άγχος κ.λ.π. 



Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί
1. Τι σκοπεύετε να πράξετε για την αποτελεσματική στήριξη του προσωπικού των Ε.Δ. και Σ.Α. που ασκεί τα καθήκοντά του υπό εξαιρετικά δυσμενείς και αντίξοες συνθήκες ; 
2. Ποια ουσιαστικά μέτρα θα λάβετε για την ικανοποίηση των οικονομικών αλλά και των άλλων δίκαιων αιτημάτων τους και ειδικότερα για την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά κ.λ.π. ; 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές 

Θεόφιλος Λεονταρίδης 
Γεώργιος Καρασμάνης 
Υ.Γ.Κύριοι βουλευτές η σωστές ερωτήσεις σας χάνουν την αξία τους γιατί γίνονται όταν είστε στην αντιπολίτευση.Όταν κυβερνούσε η δική σας παράταξη  τηρούσατε "σιγήν ιχθύος" παραταγμένοι στο πλευρό της κυβέρνησής σας που έκανε τα ίδια ή παρόμοια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου