Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πάει...για ψυγείο η νέα δομή δυνάμεων!Αναβολή 2 εβδομάδων στη συζήτηση!

Νέα αναβολή στη συζήτηση για τη νέα δομή δυνάμεων! Η συζήτηση που υποτίθεται θα γινόταν σήμερα στο Συμβούλιο Αρχηγών ,αναβλήθηκε για τις 7 Νοεμβρίου. Αν μέχρι τότε βέβαια δεν έχουν υπάρξει δραματικές εξελίξεις που κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ή εκλογές στην Ελλάδα.

Συνεπώς αυτή η αναβολή μπορεί να αποδειχτεί καθοριστική.Σήμερα θα συζητηθεί η νέα δομή μόνο ως προς τις αλλαγές που αφορούν στο ΠΝ και στη ΠΑ.

Ποιο είναι το πρόβλημα; Ως γνωστόν το ΓΕΣ έχει αρκετές αντιρρήσεις για τη νέα δόμη που προβλέπει μεγάλο “τσεκούρωμα” δυνάμεων. Οι στρατηγοί όμως θεωρούν ότι ήδη οι προτάσεις που έχουν υποβάλει προβλέπουν σημαντικότατες περικοπές.


Ενδεικτικά αναφέρουν ότι οι προτάσεις του ΓΕΣ κόβουν δύναμη 57.000 ανδρών ,υπολογίζοντας όμως στις δυνάμεις και την επιστράτευση,κάτι με το οποίο διαφωνούν στο ΥΕΘΑ και στο ΓΕΕΘΑ.


Οι επιτελείς του Στρατού Ξηράς ,υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες περικοπές χωρίς αυτό να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις επανδρώσεις των μονάδων.


Για τις κατηγορίες ότι διαφυλάττουν τα “γαλόνια” στρατηγών επισημαίνουν ότι η πρόταση για τη νέα δομή προβλέπουν 10 αντιστράτηγους από 14 και 40 υποστράτηγους από 52. Εδώ που τα λέμε ,παίρνει κι άλλο “κόψιμο”.


Τι θα γίνει τελικά; Το πιθανότερο αν πρέπει να ρισκάρουμε μια πρόβλεψη είναι ότι δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Το ζήτημα θα μείνει ανοιχτό ,ακόμη κι αν συζητηθεί στις 7 Νοεμβρίου στο ΣΑΓΕ,ακόμη κι αν περάσει από Συμβούλιο Άμυνας . Ο ΥΕΘΑ είναι εμφανές ,παίζει…τις καθυστερήσεις, μέχρι να λήξει …το ματς. Δηλαδή μέχρι να γίνουν εκλογές. Δεν δείχνει καμία διάθεση να συγκρουστεί ,ούτε καν με το ΓΕΣ και μάλλον ανησυχεί για τις πληροφορίες που του μεταφέρουν,ότι αν προχωρήσει στις αλλαγές της νέας δομής,πιθανόν να βρεθεί αντιμέτωπος με παραιτήσεις στρατηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου