Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ο Παναγιώτης... ο ψεύτης και λίγος...


Μπεγλίτης:ως ΑΝΥΕΘΑ έλεγε όχι στην αύξηση ωραρίου,ως ΥΕΘΑ το αύξησε!

«Ο σκοπός της επέκτασης του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και δεδομένης της φύσης του στρατιωτικού επαγγέλματος, δεν κρίνεται σκόπιμη περαιτέρω αύξηση του χρόνου εργασίας για τα στελέχη των Ε.Δ.».Ποιος το είχε πει; Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Ι.Κοραντή.Πότε το είχε πει; Στις 24 Φεβρουαρίου 2011,όταν ακόμη ήταν αναπληρωτής ΥΕΘΑ.

Με την αναβαθμισή του σε ΥΕΘΑ ο κ.Μπεγλίτης φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη και σ΄ αυτό το ζήτημα και αποφάσισε την ημίωρη αύξηση του ωραρίου. Το οποίο ωράριο βέβαια στους στρατιωτικούς υπάρχει μόνο στα χαρτιά.

Παρόλα αυτά η αλλαγή στάσης του ΥΕΘΑ ενόχλησε τους στρατιωτικούς. Ο ΣΥΣΜΕΔ σ΄ εγγραφό του ρωτά και ελπίζει σε απαντήσεις:

“α. Τι είναι αυτό που προκάλεσε την παρούσα χρονική περίοδο την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας των Ελλήνων στρατιωτικών και σε τι διαφοροποιήθηκε από το Φλεβάρη του ιδίου έτους (2011), χρόνος κατά τον οποίο υπήρξε η διαβεβαίωση περί μη αύξησης;

β. Εάν υφίσταται σκέψη για ενεργοποίηση των διατάξεων, περί μη υπαγωγής των Ελλήνων στρατιωτικών στην ανωτέρω αύξηση ωρών εργασίας, λαμβανομένου υπόψη των ιδιαιτεροτήτων του έργου και της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων, ως και της αναθέσεως, εξ αιτίας αυτού, στο στρατιωτικό προσωπικό της εκτέλεσης εβδομαδιαίων, εικοσιτετράωρων ή μικρότερης διάρκειας υπηρεσιών, πέραν του προβλεπομένου ωραρίου.
Τέλος, σας υπενθυμίζουμε το σχετικό έγγραφό μας με το οποίο αναδείξαμε σε όλες του τις διαστάσεις τόσο το ωράριο εργασίας των στρατιωτικών όσο και τις απλήρωτες υπερωρίες που αυτό εκτελεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου