Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Μισθός 765,00€ για εξερχόμενο από Στρατιωτική Σχολή


Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας Δημοκρατία ΄΄Στροφή λόγω της οικονομικής ανασφάλειας στις στρατιωτικές και στις αστυνομικές σχολές  (http://www.sysmed.gr/images/15-6-2012-dhmokratia.pdf)'' και καθως παρουσιαζονται οι στρατιωτικές σχολές "ως ένας επίγειος παράδεισος και μιας ζωής καλοπέρασης μετά την αποφοίτηση" καλό είναι οι υποψήφιοι μαθητές Λυκείου  να ενημερωθούν απο γνωστους τους  για :

         α.     Τις οικονομικές απολαβές των νεοεξερχομένων από τις Στρατιωτικές Σχολές μετά  και το "πάγωμα" των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος.

     β.      Τις συχνές μεταθέσεις των στρατιωτικών και στην αρχή στην ηλικία των 20 με 22 ετών που είναι, θα υπηρετήσουν σε παραμεθόριο περιοχή.

    γ.      Τις επιπλεον ημερες που θα εργαζονται για εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών (μέχρι 5 ημέρες το μήνα), χωρίς καμιά επιπλέον αποζημίωση.

       δ.        Τις νυκτερινές εκπαιδεύσεις και τις κάθε είδους ασκήσεις που θα συμμετέχουν κάθε μήνα.

        ε.        Τη λήψη σύνταξης μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας κ.λ.π.

ωστε να ειναι συνηδητοποιημενοι στην επιλογή τους και οχι να σκεφτονται τη μονιμη επαγγελματική αποκατασταση. Πρεπει να γνωριζουν τι εχουν να αντιμετωπίσουν και αν θα μπορούν να καλύψουν καθημερινά τις βασικές ανάγκες τους σε τροφή και στέγαση, καθως η επιλογή τους αποτελεί μια απόφαση ζωής. 

Ενδεικτικά για τις οικονομικές απολαβες ένας σπουδαστής που τελειώνει τις στρατιωτικές σχολές  υπαξιωματικών (ΣΜΥ-ΣΤΥΑ-ΣΥΔ-ΣΜΥΝ) ξεκινά με αποδοχές 765,00€ στο χέρι. 

Λοχίας εκ ΣΜΥ

ΒΜ                                                683,00€
ΕΧΥ                                               27,32€
ΕΙΔ. ΑΠΑΣΧ.                             146,46€
ΕΞΟΜΑΛ ΑΓΑΜΟΥ                  111,72€
ΕΠΙΤΕΛ. ΕΥΘ.                             29,15€
ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ               71,92€
ΜΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ             1.069€

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ+ΦΕ:  304€ περίπου

Πληρωτέο ποσό   765,00€
 
Eνα επίσης καλό άρθρο για μελέτη είναι  "Απέρριψαν τον σίγουρο διορισμό τους στο ΥΠΟΙΚ!" http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1530387 Μπορεί να είναι απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Οι  110 από τους 372 που πέτυχαν στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο για μόνιμο διορισμό στο υπουργείο Οικονομικών δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να  διοριστούν,πολλοί από τους οποίους είχαν και μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, όχι μόνο στα χρονικά του υπουργείου Οικονομικών αλλά στα χρονικά του ελληνικού δημοσίου. Ο λόγος; Η τρόικα και ειδικά το νέο μισθολόγιο το οποίο επέβαλε εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς για τα δεδομένα των τελευταίων ετών και ειδικά των μισθών που υπήρχαν στο υπουργείο Οικονομικών πριν την έλευση της τρόικας.....
πηγή :http://espeth.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου