Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κυρίες, απογαλακτίστε τα 18χρονα μωρά σας και νεαροί, ξεκολήστε από τα φουστάνια των μανάδων σας και φερθείτε σαν άντρες. Σαν Έλληνες.


Του Ευστάθιου Παλαιολόγου

Είναι θλιβερό. Διότι περί κατάντιας πρόκειται. Η Κύπρος είναι, ίσως, η μοναδική χώρα στον κόσμο όπου υπάρχει ΠΕΜΣΕ-Παγκύπρια Ένωση Μητέρων και Συζύγων Εθνοφρουρών! Δηλαδή στην Κύπρο υπάρχει μια οργάνωση «νταντεύματος» των «στρατιωτών»! Αυτών που θα έπρεπε να προστατεύουν όλους τους υπόλοιπους...
Ο Όργουελ είχε γράψει ότι «οι άνθρωποι κοιμούνται ήσυχοι τις νύχτες γνωρίζοντας ότι σκληροτράχηλοι άντρες στέκονται έτοιμοι να σκοτώσουν για να τους προστατέψουν».
Στην Κύπρο δεν ισχύει αυτό. Οι «προστάτες» μας χρειάζονται προστασία! Προστασία από τι;! Μα από τους «κακούς» αξιωματικούς. Που μέρα νύχτα ξημεροβραδυάζονται εφευρίσκοντας τρόπους να βασανίσουν και να αδικήσουν τα «μωρά» μας! Τα μωρά μας που «χάνουν δύο χρόνια από τη ζωή τους» υπηρετώντας την Πατρίδα.
Σε λίγες μέρες ξεκινά η κατάταξη της καινούριας ΕΣΣΟ. Έτυχε να παρακολουθήσω μια σχετική ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση. Και το 90% των τηλεθεατών που τηλεφώνησαν για να κάνουν παρέμβαση ήταν γυναίκες. Μαμμάδες και... γιαγιάδες! Τα μωρά των οποίων είναι στα πρόθυρα του... εξευτελισμού και της καταδίκης να υπηρετήσουν την Πατρίδα τους.
Χαρακτηριστική περίπτωση μία κυρία που δήλωνε κατ' επανάληψη ότι δεν θέλει τα παιδιά της να καταταγούν διότι δεν χρωστά τίποτα σε αυτή την πατρίδα. Μόνη της τα γέννησε, τα μεγάλωσε, τα σπούδασε κλπ και αρνείται να χαραμίσουν δύο χρόνια της ζωής τους υπηρετώντας την πατρίδα στην οποία δεν χρωστούν τίποτε. Δεν θα επιχειρήσω καν να της εξηγήσω τι χρωστά και τι όχι, είναι ανώφελο. Απλά να σημειώσω ότι προφανώς η συγχυσμένη αυτή κυρία έχει μπερδέψει την Πατρίδα με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Η κυπριακή κοινωνία ψάχνει εναγωνίως τρόπους να μην υπηρετούν τα μωρά της. Μείωση θητείας, να προσληφθούν επαγγελματίες, να γίνει αναδιοργάνωση, να έχουμε ενα μικρό και ευέλικτο στρατό και χίλια άλλα σενάρια που το μόνο που δείχνουν, πέραν της ασχετοσύνης περί άμυνας αυτών που τα εκτοξεύουν, είναι ότι κανένα ενδιαφέρον δεν έχουν για τη ασφάλεια και την ελευθερία της χώρας αυτής. Δεν θέλουμε να έχουμε μέρος της ευθύνης της άμυνας της χώρας. Είναι χάσιμο χρόνου. Θα μπορούσαμε να κερδίζαμε λίρες... ευρώ τώρα, αντί να υπηρετούμε αχρείαστα την πατρίδα μας.
Προφανώς οι δικοί μας νέοι είναι ανίκανοι ή, πιο σωστά, υπερβολικά κακομαθημένοι και μαμμόθρευτοι για να πιάσουν όπλο στα χέρια τους. Νέοι χωρών που εμείς κοροϊδεύουμε ή κοιτάμε αφ' υψηλού, 17, 18, 19 χρονών, πολεμούν και προωθούν τα συμφέροντα της πατρίδας τους χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους σε πολέμους που οι πολιτικοί τους ή όποια άλλη δικαιολογία θέλετε, τους έχουν εμπλέξει χωρίς να έχουν την ανάγκη από ΠΕΜΣΕ. Οι δικοί μας νέοι καλούνται να υπηρετήσουν τα σπίτια και τις οικογένειές τους και «χάνουν τον καιρό τους».
Οι αδαείς φυσικά θα πουν «αυτοί έχουν μισθοφόρους» μη δυνάμενοι να αντιληφθούν την έννοια του εθελοντή. Που υπηρετεί εθελοντικά την πατρίδα του. Πολλές χώρες έχουν την πολυτέλεια της εθελοντικής θητείας. Άλλες όχι. Ένας εθελοντικός στρατός φαντάζει ίσως ως ιδανικός. Γι αυτούς που έχουν την πολυτέλεια να έχουν, ίσως. Εμείς εδώ, με τον εχθρό εντός των πυλών, σε περίπτωση εφαρμογής νομοθεσίας εθελοντικής στράτευσης είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ούτε μια διμοιρία δεν θα είμασταν σε θέση να επανδρώσουμε. Διότι η κάθε μαμμά που πιστεύει ότι δεν χρωστά τίποτα στην πατρίδα και το μωρό της θα χάσει τον χρόνο του θα κρατήσει τον γιό της στην άνεση του σαλονιού του.
Να προσληφθούν επαγγελματίες θα ουρλιάξουν άλλοι. Έτσι! Να μας προσέχουν επαγγελματίες. Αφού εμείς είμαστε ανίκανοι ή απρόθυμοι να λάβουμε μέρος στην ασφάλεια μας. Ποιοί είναι αυτοί οι επαγγελματίες; Οι στρατιωτικοί. Άρα, σε ενδεχόμενο πόλεμο θα απαιτήσουμε από τους μισητούς αυτούς ανθρώπους, που εώς τώρα βασανιζαν τα μωρά μας, να πολεμήσουν για να προστατέψουν εμάς και τις περιουσίες μας. Και θα είναι και τα πιο βολικά εξιλαστήρια θύματα στην καινούρια τραγωδία.
Τα προβλήματα της Εθνικής Φρουράς είναι πολλά. Καμία αντίρρηση Ένα από αυτά είναι και το γεγονός ότι πολλοί κληρωτοί απασχολούνται σε άσχετες εργασίες και στις σκοπιές αντί στην εκπαίδευση. Φυσικά αν υποβάλεις τα μωρά μας σε σωστή στρατιωτική εκπαίδευση, ξέρετε ποιά, αυτή που σε προετοιμάζει για την σκληρότητα και την βία του πολέμου, θα κινηθούν θεοί και δαίμονες, και ΠΕΜΣΕ γιατί ταλαιπωρούνται τα μωρά. Αχρείαστα, αφού δεν θα γίνει πόλεμος...
Η θητεία και η διάρκεια της δεν είναι πρόβλημα της Ε.Φ. Είναι πρόβλημα μόνο στα μυαλά των πολιτικάντηδων και των ψηφοφόρων τους.
Η Εθνική Φρουρά έχει μια αποστολή. Δυστυχώς αυτή η αποστολή δεν λαμβάνεται υπ' όψιν στους προϋπολογισμούς και τις διακηρύξεις των πολιτικών μας για τους οποίους η Ε.Φ. είναι απλά μια χρήσιμη απόχη αλίευσης ψήφων.
Στην κατάντια της Ε.Φ. και της κοινωνίας μας μέγιστη ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί, και όλοι εμείς που τους ψηφίζουμε και τους επιτρέπουμε έτσι να διαβρώνουν καθημερινά τις αντιστάσεις μας αλλά, ειδικά για την Ε.Φ, μεγάλη ευθύνη φέρουν και οι στρατιωτικοί, που γίνονται πιόνια σε πολιτικές σκακιέρες προς εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Η θητεία δεν είναι χάσιμο χρόνου κυρίες μου. Η θητεία είναι καθήκον και υποχρέωση. Είναι προνόμιο και δικαίωμα. Είναι μέρος της Δημοκρατίας, του πολιτεύματος στο οποίο οι συλλογικές υποχρεώσεις προστατεύουν τα ατομικά δικαιώματα.
Κυρίες, απογαλακτίστε τα 18χρονα μωρά σας και νεαροί, ξεκολήστε από τα φουστάνια των μανάδων σας και φερθείτε σαν άντρες. Σαν Έλληνες.
Και ίσως σε αυτό να κρύβεται όλη η ουσία του θέματος. Στο άν έχει αξία για κάποιον να είναι Έλληνας. Διότι, αν δεν έχει, και του αρκεί απλά να ζει το σαρκίο του ήσυχο με τες λίρες του, τότε δεν έχουν σημασία τα όσα γράψαμε παραπάνω. Όμως επειδή αυτή την Πατρίδα την έχουμε δανεική, και επερχόμενες γενεές θα είναι καλύτερες από την δική μας, έχουμε υποχρέωση να τους παραδώσουμε μια Ελληνική Πατρίδα. Η ιδιοτέλεια και η ανικανότητα μας δεν πρέπει να καταδικάσουν το μέλλον των επερχόμενων γενεών. Διότι εμείς μπορεί να κλαψουρίζουμε ότι δεν χρωστούμε τίποτα σε αυτή την Πατρίδα, αλλά τα κόκκαλα αυτών που προφανώς χρωστούσαν, εκεί στον Τύμβο της Μακεδονίτισας, στα Φυλακισμένα Μνήματα, στα ξεροπήγαδα και στους μαζικούς τάφους των κατεχομένων, μπήκαν ενέχυρο για να παραμείνει Ελληνική αυτή η γη. Ελληνική για μελλοντικές γενεές, που θα είναι πιο άξιες από τη δική μας, την εθνικά επικίνδυνη γενιά του σήμερα.
enkripto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου