Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Κυβέρνηση(ΠΑ.ΣΟ.Κ) και ΝΔ λένε όχι στον συνδικαλισμό στις ΕΔ

Ο πρώην ΥΦΕΘΑ Κώστας Τασούλας κάλεσε τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη και κάνει η κυβέρνηση ότι είναι δυνατόν ώστε να αποτραπεί η είσοδος τους συνδικαλισμού στον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ. Εξέφρασε έτσι την κάθετη αντίθεση της ΝΔ στο ενδεχόμενο αυτό .
«Δεν επιτρέπεται να συμβεί αυτό γιατί δημιουργεί τεράστια προβλήματα και η ΝΔ οφείλει να δηλώσει ότι παροτρύνει και συμπαρίσταται στην κυβέρνηση η οποία πρέπει να καταφύγει σε κάθε νομική προσπάθεια ώστε ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων να μείνει μακριά από τον συνδικαλισμό», πρόσθεσε ο κ Τασσούλας. 

    

   

Κάθετα αντίθετος στο να επιτραπεί ο συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίστηκε και ο υπουργός ¨Εθνικής Άμυνας καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να περιμένουν τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

    

   


«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο, προετοιμάζονται ήδη για να αντιμετωπίσουν, να αποκρούσουν και να αμβλύνουν την όποια αρνητική πλευρά αυτή της απόφασης. Αλλά πρέπει και να επισημάνουμε ότι είμαστε δημοκρατικό κράτος δικαίου. Θα κινηθούμε με ευαισθησία γνωρίζοντας ότι ο χώρος αυτός είναι ιδιόμορφος, έχει μια ιδιαίτερη αποστολή, πρέπει να υπάρχει πειθαρχία και να γίνεται σεβαστή η ιεραρχία. Δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος 1264/82 περί συνδικαλισμού, δεν επιτρέπεται συνταγματικά, δεν θα το επιτρέψει η κυβέρνηση και δεν θα ισχύσει στις Ένοπλες Δυνάμεις», κατέληξε ο κ Μπεγλίτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου