Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΘΕΛΟΥΝ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ...

ΚΑΠΟΙΟΙ ¨ΑΝΩΤΕΡΟΙ¨ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ - ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24ΩΡΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΩΣ-

Και ενώ το ΦΕΚ έχει σταλεί στους Σχηματισμούς και στις Μονάδες εδώ και μέρες (από τις 2 Ιουνίου 1011) , κανείς Διοικητής δεν αναλαμβάνει την ευθύνη ώστε τα στελέχη του να κάνουν χρήση του Νόμου αφού στο άρθρο 13 γράφει ξεκάθαρα ότι ¨ Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως¨. Το παράξενο είναι ότι ο νόμος στο άρθρο 7 λέει ξεκάθαρα το τι γίνεται μετά από 24ωρη υπηρεσία...

διανυκτερεύσεως δηλαδή ¨ Οι στρατιωτικοί που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως τις καθημερινές δικαιούνται απαλλαγής την επόμενη εργάσιμη ημέρα και αυτοί που εκτελούν την ως άνω υπηρεσία Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις επίσημες αργίες δικαιούνται απαλλαγής οποιαδήποτε ημέρα εντός της επόμενης εβδομάδας¨ και στο άρθρο 12 διατάζει τα Γενικά Επιτελεία να βγάλουν οδηγίες (τι οδηγίες δηλαδή αφού ο νόμος υπερισχύει των Γενικών Διαταγών). Ένα είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το γνωρίζουν όλα τα στελέχη, ότι όταν διανυκτερεύεις μέσα στην Μονάδα (είτε κοιμάσαι είτε δεν κοιμάσαι) την επόμενη δικαιούσαι απαλλαγή και διαβάζοντας και τον ΣΚ περί υπηρεσιών ό οποίος για υπηρεσίες διανυκτερεύσεως δεν γράφει πουθενά την λέξει ¨κοιμάσαι¨ ή  ¨ύπνος¨ . Επίσης ερωτήματα δημιουργεί γιατί  τα Γενικά Επιτελεία  καθυστερούν να βγάλουν διευκρινιστικές οδηγίες αφού τον Νόμο τον έχουμε από τις 2 Ιουνίου 2011 στις Μονάδες, μήπως ψάχνουν να βρουν ότι δεν μπορούν να βρουν; Όλο το μυστικό είναι η λέξη διανυκτέρευση. Προσοχή γιατί θα βρεθούν πολλά παράξενα τώρα , ένα είναι το σίγουρο, ότι εάν μένεις μέσα την επόμενη το πρωί φεύγεις. Εάν σας το αρνηθούν μπορείτε να προβείτε σε  αγωγές και μηνυτήριες αναφορές .  Διαβάστε προσεκτικά τα παρακάτω άρθρα του Νόμου.
ΦΕΚ  (Τεύχος Δεύτερο, Φύλλο 1139, 3 Ιουνίου 2011)
Άρθρο 7
Απαλλαγές του στρατιωτικού προσωπικού μετά από την εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας διανυκτερεύσεως.
Οι στρατιωτικοί που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως τις καθημερινές δικαιούνται απαλλαγής την επόμενη εργάσιμη ημέρα και αυτοί που εκτελούν την ως άνω υπηρεσία Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις επίσημες αργίες δικαιούνται απαλλαγής οποιαδήποτε ημέρα εντός της επόμενης εβδομάδας.
Άρθρο 12
Με Γενικές Διαταγές των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων καθορίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.
Άρθρο 13
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Αθήνα, 27 Μαΐου 2011
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου