Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας

Περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας

 
Rate This

του Κωστή Αϊβαλιώτη

Να μια είδηση που δεν απασχόλησε τα «σικ» Μέσα Ενημέρωσης: Πρώτη και με διαφορά αναδείχθηκε η Πολεμική Αεροπορία μας ανάμεσα σε όλες τις αεροπορίες των χωρών του NATO τον περασμένο Μάιο, με πίσω μακράν και καταϊδρωμένους τους Τούρκους που πάτωσαν και έπαθαν το χουνέρι που τους άξιζε.

Έκπληκτοι έμειναν και κάποιοι «βαρύγδουποι» του NATO που άκουγαν αλλά δεν πίστευαν ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι μεταξύ των καλύτερων του κόσμου.

Μετά την πρωτιά αυτή της Πολεμικής Αεροπορίας μας – και μάλιστα σε άσκηση εκτός έδρας – το εμπέδωσαν καλά…



Πολύ καλά πήγε και η ελληνική μεγάλη αεροναυτική άσκηση «ΙΩΝΑΣ 2011» ανοιχτά του Καστελλόριζου, στις αρχές Ιουνίου. Άψογο το επίπεδο ετοιμότητας και στον Έβρο, όπου ετοιμάζουμε – όπως πληροφορούμαι – νέα αντιαρματική τάφρο.

Εκεί οι Τούρκοι τα έχουν Βρει «μπαστούνια» και με το Πυροβολικό μας (στο οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω, στην 163 Μοίρα, στο Διδυμότειχο), αφού διαθέτουμε ανεπτυγμένα σε διάφορα σημεία τα υπερσύγχρονα γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα «PANZER 2000GR», στα οποία είχα και εγώ εκπαιδευτεί.

Οι Τούρκοι έχουν απέναντι μας κάποια άνευ σημασίας (νοτιοκορεατικής τεχνολογίας) πυροβόλα.

Μας έλεγαν οι αξιωματικοί μας στον Έβρο ότι 1 ελληνικό «PANZER» εξουδετερώνει μόνο tου 10 τουρκικά αυτοκινούμενα πυροβόλα, ενώ με τα απίστευτα (και πανάκριβα) βλήματα «SMART» που έχουμε (και τα οποία μπλοκάρουν συγχρόνως 180 στόχους (!) και διαθέτουν θερμικές κάμερες) τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί σε ελληνικό έδαφος και να περάσει στον Έβρο.

Άριστο και το επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο («ΕΛΔΥΚ» και «Εθνική Φρουρά»).

Όταν έκανα ως υπάλληλος της Ευρωβουλής εκείνες τις πικρές αποστολές στην κατεχόμενη Κύπρο (τότε που οι Τούρκοι με συνέλαβαν 3 φορές) μου έκανε εντύπωση η αποσύνθεση και το άθλιο επίπεδο των τουρκικών και τουρκοκυπριακών δυνάμεων στα κατεχόμενα εν σχέσει με τη δική μας υψηλή ετοιμότητα.

Όσο για το Ναυτικό της Τουρκίας και μόνο η φράση «Μάλτα γιοκ» περιγράφει τα χάλια των Τούρκων.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό, εξάλλου, μόνο νίκες μετρά με αντίπαλους τους Τούρκους, ενώ όλοι θυμούνται το «καζιλίκι» της τουρκικής φρεγάτας «ΓιαΒούζ» που κατάφερε να κολλήσει σε μια «γλώσσα» άμμου, με τον Αρχηγό του Τουρκικού ΓΕΝ να επιβαίνει σε αυτήν…

Από Ένοπλες Δυνάμεις πάμε καλά, λοιπόν. Από πολιτικούς κυβερνήτες πάσχουμε, ως χώρα, τα τελευταία 37 χρόνια…

ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου