Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Μισθολόγιο:Τι λέει το υπουργείο Οικονομικών για τους στρατιωτικούς.

"Δικαστικοί,στρατιωτικοί,διπλωμάτες,γιατροί του ΕΣΥ, όλες αυτες οι κατηγοριες θα υπαχθούν  σε ειδικα μισθολογια και δεν περιλαμβανονται στο υπο καταθεση νομοσχέδιο  που αφορα στο ισχυον γενικο μισθολογιο του δημοσιου και τα μισθολογια των ΔΕΚΟ". Αυτά δήλωσε πηγή του υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση του Onalert για το τι θα γίνει τελικά με το μισθολόγιο των στρατιωτικών.

Όλη μέρα χθες είχε αναπτυχθεί μια φημολογία,σύμφωνα με την οποία το θέμα του μισθολογίου των στρατιωτικών εξεταζόταν "από το μηδέν".

Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν ότι "μετά από τις τελευταίες εξλίξεις με τη τρόϊκα και τις σκληρές της απαιτήσεις ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, δεν δεσμεύεται για οτιδήποτε σχετικά με το “ειδικό μισθολόγιο” των στρατιωτικών" και υπενθύμιζαν ότι "έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να θυμηθούμε τις τελευταίες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Μπεγλίτη ο οποίος δεν έδινε εγγυήσεις για το ειδικό μισθολόγιο,αλλά μόνο …για τις προσπάθειες που γίνονται να διατηρηθεί ειδικό μισθολογικό καθεστώς για τους στρατιωτικούς".

Τελικά αργά χθες βράδυ δόθηκαν οι απαραίτητες  διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τους στρατιωτικούς .

Πάντως δεν είναι λίγοι οι στρατιωτικοί οι οποίοι εκφράζουν ένα σκεπτικισμό για το ειδικό μισθολόγιο και υποστηρίζουν ότι ίσως θα ήταν πιο συμφέρον για τους στρατιωτικούς να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο. Θεωρούν ότι θα είναι καλύτερο από το “χακί μισθολόγιο” και κυρίως θα δώσει τέλος στην “επιδοματική” μορφή που έχει η μισθοδοσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου