Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τι είπε για απολύσεις-μονιμοποιήσεις και μισθούς ΕΠΟΠ ο ΥΕΘΑ


“Δεν απολύουμε ΕΠΟΠ”, λέει από τη μία ο Π. Μπεγλίτης, αλλά “δεν δεσμευόμαστε να τους μονιμοποιήσουμε αν δεν πληρούν τα θεσμοθετημένα κριτήρια”, προσθέτει. Αυτή την απάντηση εδωσε σε ερώτηση του βουλευτή Γιάννη Δημαρά, ο οποίος πέρα από τις απολύσεις ρωτά και για την μισθολογική εξέλιξη των ΕΠΟΠ. Ο ΥΕΘΑ επεσήμανε ότι “ο καθορισμός και η ρύθμιση θεμάτων μισθολογικού περιεχομένου ανήκει στην αποκλειστική...

...αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών. Στα πλαίσιο αυτό εμπίπτουν και οι αρμοδιότητες για την άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής, καθώς έχει και την ευθύνη εκτέλεσης του κρατικού Π/Υ τον οποίο επιβαρύνουν με τη εφαρμογή τους οι πράξεις αυτές. Από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, βούληση και στόχος είναι η δίκαιη ρύθμιση των μισθολογικών αιτημάτων των στελεχών, γι’ αυτό και επιδιώκει την επίλυσή τους, εξαντλώντας στη βάση της εκάστοτε υπάρχουσας δημοσιονομικής πραγματικότητας όλα τα περιθώρια που υπάρχουν”.

Ο κ. Μπεγλίτης αντικρούωντας τις “κατηγορίες” περί προθέσεως μαζικών απολύσεων ΕΠΟΠ,είπε ότι “οι λόγοι απόλυσης των ΕΠ.ΟΠ. είναι ανεξάρτητοι από οποιαδήποτε «βούληση» της υπηρεσίας και απόλυτα εξαρτώμενοι από την απόδοση των ΕΠ.ΟΠ., από την Σωματική τους Ικανότητα και την Προσωπική τους επιθυμία. Η υπηρεσία σε καμία περίπτωση δε δεσμεύεται να τους διατηρήσει/μονιμοποιήσει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον δεν πληρούνται τα θεσμοθετημένα κριτήρια. Τέλος, οι φημολογίες περί αύξησης του αριθμού απολύσεων των ΕΠ.ΟΠ. καταρρίπτονται από τα στατιστικά στοιχεία των αποστρατειών ΕΠ.ΟΠ. για το έτος 2011 (42), οι οποίες είναι εμφανώς λιγότερες σε σχέση με τα έτη 2008 και 2009 (83 και 63 αντίστοιχα).

Επιπλέον σας κάνουμε γνωστό ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για απόλυση ΕΠΟΠ, αντιθέτως μεγάλος αριθμός ΕΠΟΠ του Σ.Ξ. προσληφθέντων το 2004, μονιμοποιήθηκαν πρόσφατα”,κατέληξε ο κ.Μπεγλίτης.  


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου