Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Στρατιωτικοί σε ρόλο οδηγού και συνοδού!

Με επιστράτευση προσωπικού από τις Ενοπλες Δυνάμεις και την τοποθέτησή τους σε θέσεις οδηγών και συνοδών που θα στελεχώσουν τα οχήματα μεταφοράς των μαθητών στα ειδικά σχολεία, η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τις συνέπειες από τη βαθιά αντιδραστική πολιτική της και τα αδιέξοδα από την αστική διαχείριση της κρίσης.
Από σήμερα, μετά από αίτημα του υπουργείου Παιδείας προς το υπουργείο Αμυνας, 30 οδηγοί και 32 συνοδοί προερχόμενοι από το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ανέλαβαν ανά την Ελλάδα τη νέα τους αποστολή, ανοίγοντας επικίνδυνους δρόμους για τη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων σε ρόλους και αποστολές μακριά από τα καθήκοντά τους, που βέβαια δεν έχουν σχέση ούτε με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (φυσικών καταστροφών).
Τα παιδιά στα ειδικά σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια) αντιμετωπίζουν για μια ακόμη φορά οξυμένα προβλήματα, εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό (εκπαιδευτικό - βοηθητικό), στη μεταφορά και τις κτιριακές υποδομές, που στις περισσότερες περιπτώσεις να θεωρείται αμφίβολη ακόμα και η λειτουργία των περισσότερων δομών ειδικής αγωγής. Ειδικά σε ό,τι αφορά τη μεταφορά των ΑμΕΑ στα σχολεία, η κυβέρνηση παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας ότι θα εξασφαλίσει έγκαιρα τις παρατάσεις για τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις προσωπικού, δεν έκανε τίποτα και στράφηκε στο υπουργείο Αμυνας για χρήση του στρατιωτικού μηχανισμού.
Χαρακτηριστικό του χάους που επικρατεί, είναι ότι τα παιδιά που εγγράφηκαν φέτος για πρώτη φορά στα ειδικά σχολεία δε χωρούν στο περσινό πρόγραμμα των δρομολογίων, με αποτέλεσμα αν τη μεταφορά τους δεν αναλάβουν οι γονείς, τα παιδιά αυτά - που στην πλειοψηφία τους έχουν βαριές αναπηρίες - να μην μπορούν να μεταφερθούν στο σχολείο τους. Ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το όλο θέμα, είναι πως το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε το διαγωνισμό για την πρόσληψη 72 οδηγών και συνοδών μόλις στις 2 Σεπτέμβρη και δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου