Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

«Μύθος» ο τουρκικός στρατός…

Άρθρο – καταπέλτη που κατεδαφίζει τα περί πειθαρχίας, εκπαίδευσης, ετοιμότητας  και αποτελεσματικότητας του Τουρκικού στρατού δημοσίευσε ο πολύ γνωστός διεθνώς και έγκριτος Τούρκος δημοσιογράφος κ. Αλί Μπιραντ στην εφημερίδα Μιλλιέτ. Παίρνοντας αφορμή από τις αποκαλύψεις συνομιλιών του τ. Αρχηγου ΓΓΕΘΑ κ. Κοσανέρ, ο κ. Μπιράντ υποστηρίζει ότι «στην πραγματικότητα, με την πάροδο του χρόνου στο θέμα της Πειθαρχίας...
δεν έμεινε ούτε Π. Απλώθηκε μια αχρείαστη σκληρότητα, ένα μεγάλο όνειρο για ιδιοτέλεια και μια έγνοια να βγουν πάνω από το νόμο.
Λέγονταν ότι παρέχεται μια εκπαίδευση ακόμα καλύτερη και από το Στρατό των ΗΠΑ. Η σκληρή αλήθεια είναι ότι ούτε μια σωστή εκπαίδευση παρέχονταν, ούτε μια αποτελεσματική διοίκηση – έλεγχος εφαρμογής υλοποιούνταν.Σύμφωνα με τον Στρατηγό Κοσανέρ, στη Διοίκηση των Μονάδων, παρουσιάστηκαν διαταραχές, δεν αξιολογήθηκαν καλά- καλά τα δεδομένα των μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών, τα Στρατηγεία βρισκόταν σε  αναστάτωση και ακυβερνησία και οι αξιωματικοί αντί να ηγούνται του στρατεύματος, κουτσομπολεύουν. Λέγονταν ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), είναι αυτό που αποκτήθηκε (η εμπειρία δηλαδή) κατά την καταπολέμηση της τρομοκρατία. Στην πραγματικότητα, αφήστε την εμπειρία, στον αγώνα με την τρομοκρατία, δεν παραδόθηκε  κανένα λαμπρό μάθημα, εκτός από τις προσωπικές θυσίες. Και πάλι από τον Στρατηγό Κοσανέρ, ευρισκόμενοι μέσα σε σύγχυση, ακούτε ιστορίες για διοικητές που πυροβόλησαν δικούς τους στρατιώτες, που εγκατέλειψαν τα όπλα και την κοπάνισαν».
Αυτά από έγκριτα τουρκικά χείλη.
Και τα μεταφέρουμε όχι για να καθησυχασθούν οι δικοί μας, αλλά για να βελτιωθούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου