Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Θέμα χρόνου η αύξηση της στρατιωτικής θητείας


Στο τραπέζι μπαίνει σύντομα για συζήτηση το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Στη «γραμμή» της προηγούμενης κυβέρνησης – αλλά και του υπουργού Άμυνας κ. Αβραμόπουλου, που ανεπισήμως έχει τα ταχθεί υπέρ -  κινήθηκε και ο υφυπουργός κ. Κ.Σπηλιόπουλος που μίλησε στο Βήμα FM για το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας:

«Η μεγάλη μείωση της θητείας στο Στρατό έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το να αυξηθεί η θητεία, νομίζω ότι είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το δουν με ειλικρίνεια όλες οι πολιτικές δυνάμεις και πιστεύω ότι θα τεθεί σύντομα στο τραπέζι. Συμβαίνει, γιατί η μεγάλη μείωση της θητείας χωρίς σχεδιασμό δημιούργησε προβλήματα επάνδρωσης στις μονάδες, ιδιαίτερα από τη στιγμή που σταματήσαμε να παίρνουμε και τους 5ετούς θητείας Οπλίτες, γιατί δεν υπάρχουν πλέον κονδύλια και έχουμε αρκετό καιρό να επαναπροσλάβουμε οπλίτες 5ετους θητείας».
Ακόμα πρόσθεσε ότι και στον πιο σύγχρονο Στρατό, στις ΗΠΑ, δεν καλύπτονται όλες οι ανάγκες μόνο από τους επαγγελματίες οπλίτες. Χρειάζονται και οι έφεδροι οπλίτες, είπε. «Είναι αναντικατάστατο στοιχείο του Στρατού. Και πρέπει να το δούμε με ειλικρίνεια και να πάρουμε με σοβαρότητα τις πρέπουσες αποφάσεις, οι οποίες θα διατηρηθούν και στο χρόνο και δεν θα αλλάζουν με βάση τις κομματικές βλέψεις και τους σχεδιασμούς κάθε κόμματος ή της κάθε κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου