Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ένας Έλληνας στρατιωτικός κάνει το καθήκον του.Δεν ζητάει βραβεία...παρά μόνο τον σεβασμό από το Ελληνικό Κράτος..

Βραβείο σε καταδρομέα που έσωσε Παλαιστίνια έπειτα από δάγκωμα οχιάς
«Το μεγαλύτερο βραβείο για μένα είναι η ικανοποίηση πως τελικά μπόρεσα να σώσω μια ζωή» λέει ο κ. Κυριάκος Τσολερίδης.
«Ακούω πίσω μου μια γυναικεία κραυγή πόνου. Γυρνώ και προλαβαίνω να δω μια οχιά που έτρεχε να κρυφτεί στα βράχια! Αμέσως κατάλαβα τι είχε συμβεί κι έτρεξα προς το μέρος της νεαρής κοπέλας που σφάδαζε. Πίεσα αμέσως την πληγή κάτω από το δεξί γόνατό της και ρούφηξα δυο- τρεις φορές αίμα και δηλητήριο...».

O 33χρονος σήμερα Κυριάκος Τσολερίδης, έσωσε τη ζωή μιας 24χρονης Παλαιστινίας που είχε αποβιβαστεί με άλλους συμπατριώτες της στη βραχονησίδα Φαρμακονήσι, στην Κω. Την κοπέλα δάγκωσε μια οχιά και σώθηκε χάρη στην άμεση αντίδραση του επιλοχία - εθελοντή μακράς θητείας Κυριάκου Τσολερίδη, ο οποίος μάλιστα βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πράξη του αυτή.


Στις 23 Ιουνίου πέρυσι, ως υπαξιωματι- κός της Ι΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών (5ο Ειδικό Τμήμα Εθνοφυλακής), εκτελούσε με συνάδελφό του υπηρεσία ενέδρας στη βραχονησίδα Φαρμακονήσι, στην Κω. «Γύρω στις 6 το πρωί, μόλις που άρχιζε να ξημερώνει, αντιληφθήκαμε ένα ταχύπλοο να έρχεται σιγά-σιγά, με σβησμένα φώτα, από τα απέναντι τουρκικά παράλια προς το μέρος μας.

Όταν πια έφτασε σε κοντινή απόσταση, σηκώθηκα από τη θέση μου στον βράχο και φώναξα στον χειριστή του να το ακινητοποιήσει.

Με το που είδε, αυτός πως τον εντοπίσαμε, κατευθείαν έσπρωξε στο νερό τους λαθρομετανάστες που μετέφερε, έβαλε τις μηχανές στο φουλ κι εξαφανίστηκε...» περιγράφει.

Όπως στις ταινίες
Με τη βοήθεια και διπλανής ενέδρας που σπεύδει στο σημείο, 14 άντρες και 4 γυναίκες, από Παλαιστίνη, Ερυθραία και Αφγανιστάν, βγαίνουν όλοι σώοι στη στεριά και υποχρεώνονται να ακολουθήσουν την ελληνική περίπολο προς τον πλησιέστερο δρόμο, με προορισμό το κεντρικό φυλάκιο.

Τη συνέχεια κι ο ίδιος ο καταδρομέας την είχε δει μόνο σε... ταινίες του Χόλιγουντ. «Όπως προχωρούσαμε στα βράχια, το ουρλιαχτό μιας από τις γυναίκες πίσω μου έκανε όλους τους υπόλοιπους γύρω της να σκορπίσουν και να μείνουν σε απόσταση.

Την πλησιάζω και βλέπω στο πάνω μέρος της δεξιάς γάμπας της το μπλουτζίν της να έχει δύο τρύπες.
Το αίμα της ήδη έτρεχε, υπέφερε! Αμέσως σκίζω το παντελόνι της στο ύψος του γονάτου, για να δω ακριβώς το μέγεθος της πληγής της.

Βγάζω τη ζώνη μου και δένω με αυτή σφιχτά το πόδι της ψηλότερα, ώστε το δηλητήριο του φιδιού που τη δάγκωσεδεν θα το είδε προφανώς και θα το πάτησε - να μη προχωρήσει προς τα πάνω. Όλα έγιναν σ΄ ένα λεπτό μέσα...» αφηγείται.
Πηγή: Τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου