Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Αρχηγός Ε.Δ. που θα αφήσει εποχή ...

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ 3 ΝΟΕ 2011

Άνδρες και Γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Θεωρώ εξαιρετική την τιμή που γίνεται στο πρόσωπο μου και υπόσχομαι ότι θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έγινε.


Αναλαμβάνοντας σήμερα τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κλείνω ευλαβικά το γόνυ στις πολεμικές σημαίες των 3 κλάδων των ΕΔ, αποτείνω φόρο τιμής στους αθάνατους νεκρούς μας και δηλώνω ότι θα απαιτήσω από όλους απόλυτη συμμόρφωση προς το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους όπως επιβάλλει ο όρκος που όλοι δώσαμε.


Είναι γνωστό, ότι κατά την παρούσα περίοδο αντιμετωπίζουμε προκλήσεις σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα. Το περιβάλλον ασφαλείας στην εγγύς αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, αστάθεια και αυξημένη ρευστότητα, επιτείνοντας έτσι την ανάγκη για την ύπαρξη αξιόμαχων και ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων.


Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός παράγοντας ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη Μεσόγειο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανεξάρτητα από τα οποιαδήποτε δημοσιονομικά προβλήματα προσηλωμένες στα καθαρά στρατιωτικά τους καθήκοντα αποτελούν τον πλέον δυναμικό παράγοντα εθνικής ισχύος, έχοντας σαν αποστολή να στείλουν τα κατάλληλα αποτρεπτικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις. Σ' αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουμε το έργο μας με όραμα και αφοσίωση στο καθήκον και την αποστολή μας και με μεθόδους που εγγυώνται μια άριστη σχέση “κόπου-αποτελέσματος” για την βελτίωση και διατήρηση Ενόπλων Δυνάμεων ικανών με σεβασμό προς το παρελθόν να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του σήμερα, εστιάζοντας, σχεδιάζοντας και προβλέποντας στις απαιτήσεις του αύριο και οικοδομώντας έτσι ένα ευοίωνο μέλλον.


Αγαπητέ κύριε Αρχηγέ. Η μακρόχρονη προσφορά σας στην Πολεμική Αεροπορία, στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην πατρίδα,

υπήρξε πολύτιμη. Τα τελευταία χρόνια ως Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ αφήσατε ανεξίτηλο το στίγμα σας με το δυναμισμό που επιδείξατε, την πραότητα του χαρακτήρα σας και την ευρύτητα της σκέψης σας. Εκ μέρους όλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την ανεκτίμητη προσφορά σας προς την πατρίδα. Προσωπικά σας ευχαριστώ θερμά για την άψογη συνεργασία και στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Ευχόμαστε όλοι μας σε σας και την οικογένεια σας υγεία, καλή τύχη και κάθε επιτυχία στη νέα σας ζωή.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό.


Έχοντας την αγάπη και στήριξη του ελληνικού λαού και της πολιτείας προχωρούμε δυναμικά, με σιγουριά, αποφασιστικότητα και εμμονή στην υλοποίηση του έργου μας και την εκτέλεση της αποστολής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ένα από τους πυλώνες εθνικής ισχύος του έθνους και υλοποιούν κατά κύριο λόγο την αποτροπή εναντίον κάθε επιβουλής. Σας υπενθυμίζω, ότι κύρια αποστολή μας είναι μετατρέπουμε τις δυνατότητες που μας παρέχει από το υστέρημα του ο Ελληνικός λαός σε επιλογές δράσης τις οποίες προσφέρουμε προς την πολιτική ηγεσία που έχει και την ευθύνη της πορείας του Έθνους. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούμε απόλυτα στην αποστολή αυτή όπως μέχρι τώρα, αποτρέποντας οποιαδήποτε κακόβουλη ενέργεια ή και σκέψη από οποιοδήποτε και αν προέρχεται τιμώντας την ιστορία, τις παραδόσεις μας και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.


Ζήτω το Έθνος,
Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις.

 
             Στρατηγός  Μιχαήλ Κωσταράκος  Αρχηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου