Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

«Ευέλικτες, μικρότερες, αλλά πιο αποτελεσματικές Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις»

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, βρέθηκε σε επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία από 6 έως 8 Ιουλίου 2011, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Στρατηγού Σιμεών Χρίστοφ Σιμεόνοφ. Ο Έλληνας Αρχηγός επανέλαβε την ελληνική υποστήριξη της βουλγαρικής πρότασης για μόνιμη εγκατάσταση της έδρας της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας «Νοτιοανατολική Ευρώπη» (SEEBRIG) στη Βουλγαρία.
 
Οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και συζητήθηκε το θέμα της Ομάδας Μάχης της ΕΕ (HELBROC), η οποία τελεί υπό την ελληνική αιγίδα.
«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει τον αντίκτυπό της στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην υπό εξέλιξη διαδικασία μετασχηματισμού,» δήλωσε ο Έλληνας Πτέραρχος. Είπε ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει να μειώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και να κλείσει μια σειρά από στρατιωτικές βάσεις. Απαραίτητες είναι και κάποιες μειώσεις σε μισθούς, συμπεριλαμβανομένων των συντάξεων, πρόσθεσε ο Πτέραρχος. «Στόχος μας είναι να προβούμε σε επιτυχή μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, με απώτερο στόχο να είναι ευέλικτες, μικρότερες, αλλά πιο αποτελεσματικές.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου