Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Να πάνε σπίτι τους τώρα όσοι ευθύνονται για τα "λάθη" στις μεταθέσεις κ.Μπεγλίτη

Η επιστολή του ΥΕΘΑ προς τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων για το θέμα των μεταθέσεων του προσωπικού έχει πολλές αναγνώσεις:

•Παραδοχή της αποτυχίας του συστήματος με τα μόρια ,το οποίο ανεξάρτητα από τις προθέσεις του πρώην ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλου ,δεν λειτούργησε.


•Αυτό οφείλεται κυρίως,όπως λένε όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα με την βιασύνη της ηγεσίας του ΥΕΘΑ να εφαρμοστεί το σύστημα από φέτος κιόλας,χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο.


•Έστω και τώρα κατόπιν εορτής και προβλημάτων είναι θετικό το γεγονός ότι ο Π.Μπεγλίτης ζητά από τα Γενικά Επιτελεία να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις.


•Παραμένει βεβαια ερώτημα πως μπορούν να γίνουν διορθώσεις,τώρα.


Βέβαια να επισημάνουμε ότι το πρόβλημα δεν πρέπει να εστιαστεί μόνο στο νέο σύστημα ή στην βιασύνη με την οποία αυτό εφαρμόστηκε.


Τις μεταθέσεις τις υλοποιούν άνθρωποι οι οποιοι ασφαλώς δεν είναι αλάνθαστοι. Άλλο όμως τα ανθρώπινα λάθη κι άλλο τα “λάθη” που αποδίδονται σε άλλα κριτήρια. Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι τα όσα έγιναν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ειδικά στην ΠΑ, χρίζουν διερεύνησης από την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, η οποία ακόμη δεν έχει γίνει.Και από τα δικά σας μηνύματα καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.



Ας ελπίσουμε ότι η ευαισθησία που θέλησε να εκφράσει μέσω της επιστολής προς τα Γενικά Επιτελεία δεν θα αποδειχτεί υποκριτική αλλά θα έχει ουσία. Κι όπου αποδειχτεί οτι τα κριτήρια σε μεταθέσεις αξιωματικών ακόμη και σε κρίσιμες θέσεις του εξωτερικού δεν ήταν αξιοκρατικά, θα ληφθούν μέτρα! Κι όταν λέμε μέτρα ,περιμένουμε μέτρα ουσίας που θα παραδειγματίσουν άπαντες.


Κάποιοι να πάνε σπίτι τους άμεσα! Δεν είναι ανάγκη να γίνονται αποστρατείες μόνο κάθε Μάρτιο.Όποιος παίζει με τις ζωές ανθρώπων -γιατί περί αυτού πρόκειται- θα πρέπει να υποστεί και τις συνέπειες. Μόνο έτσι υπάρχει μία ελπίδα να δούμε κάποτε στην Ελλάδα το αυτονόητο: αξιοκρατία και στις μεταθέσεις .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου