Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

"Αφήνουν τα μωρά μας μες στον ήλιο"! Τα μωρά ήταν... Κύπριοι νεοσύλλεκτοι!

"Αφήνουν τα μωρά μας μες στον ήλιο"! Τα μωρά ήταν...νεοσύλλεκτοι!

Αναταραχή και αναστάτωση παρατηρήθηκε στο ΚΕΝ Λάρνακας, όταν νεοσύλλεκτοι στρατιώτες που ανέμεναν να εξεταστούν ιατρικά, με σκοπό να πάρουν αναστολή, δυσανασχέτησαν με την καθυστέρηση. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι «αφήσαν τα μωρά τους από το πρωί μέσα στον ήλιο» ενώ το ΥΠΑΜ δια της Εκπροσώπου Τύπου του Αλίκης Στυλιανού, δήλωσε στο Sigmalive, όσον αφορά την αναστάτωση, ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο που συμβαίνει κάθε φορά, με τους στρατιώτες που δεν επιθυμούν να εκτίσουν τη θητεία τους.

Έξω από το ΚΕΝ Λάρνακας βρέθηκαν 20 περίπου γονείς οι οποίοι δήλωσαν ότι έχουν πρόβλημα με τον Υπουργό Άμυνας ο οποίος «δεν τους βοηθά. Από τις 7 η ώρα φέραμε τα παιδιά μας από τη Λεμεσό και ακόμα περιμένουν να εξεταστούν. Ο γιος μου έχει πρόβλημα με τα μάτια του και δεν μπορεί να κάνει στρατό και αφήνουν τον εδώ νηστικό από το πρωί και δεν τον απολύουν»

Το Υπουργείο από την πλευρά του αναφέρει ότι οι εν λόγω παραπονούμενοι στρατιώτες, προβαίνουν σε αυτές τις καταγγελίες επειδή τους ανακοινώθηκε ότι θα εκτίσουν τη στρατιωτική τους θητεία, με το νέο θεσμό της «ειδικής θητείας», που εισήγαγε και υιοθέτησε το Υπουργείο Άμυνας, προς περιορισμό και πάταξη του φαινομένου της φυγοστρατίας. Ο νέος θεσμός προνοεί κανονική θητεία συν 8 μήνες, με την προϋπόθεση ότι οι στρατιώτες δεν θα υπόκεινται σε ορισμένες υποχρεώσεις που έχει ένας κανονικός Ι1(γιώτα ένα) στρατιώτης. Στην περίπτωση δηλαδή που κάποιος καλείται να εκτίσει θητεία 25 μηνών και ζητά αναστολή ή απαλλαγή προφασιζόμενος ασθένειες και κρίνεται απο το Στρατιωτικό Νοσοκομείο «ακατάλληλος» τότε θα πρέπει να κάνει 33 μήνες θητεία.

Αυτό προκάλεσε το μένος και τη δυσαρέσκεια στρατιωτών και γονέων, οι οποίοι αναφέρουν ότι «έχω πρόβλημα και πρέπει να πάρω αναστολή».
Το ΥΠΑΜ όμως τονίζει ότι το μέτρο αυτό «θα βάλει στη θέση τους» όλους όσοι προφασίζονται λόγους, ώστε να μην εκτίσουν κανονικά τη θητεία τους. «Δεν θα υποχρεώνονται να κάνουν ασκήσεις, να φέρουν οπλισμό και να βγάζουν σκοπιές αλλά θα αυξηθεί κατά οκτώ μήνες η περίοδος της θητείας τους. Η δικαιολογία του τύπου ‘’είμαι πελλός και πρέπει να απολυθώ ΄΄δεν θα ισχύει πλέον», αναφέρει πηγή που πρόσκειται στο ΥΠΑΜ.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Αλίκη Στυλιανού, από την πλευρά της, δήλωσε στο Sigmalive ότι το ΥΠΑΜ έκλεισε όλα τα «παράθυρα» που υπήρχαν στη νομοθεσία, με σκοπό να περιοριστεί και να παταχθεί το φαινόμενο της φυγοστρατίας, τονίζοντας ότι αυτοί που πραγματικά έχουν πρόβλημα και δεν προφασίζονται λόγους για να μην κάνουν στρατό, θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα. «Η Ε.Φ ακολουθεί όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν προβλήματα», είπε καταλήγοντας η κ. Στυλιανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου