Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Πως σχολιάζει ένας ''απλός'' Συνταγματάρχης τις θέσεις Μπεγλίτη για τους αποστράτους

Αξιότιμε κ.Υπουργέ,

δημιουργείτε εύλογα ερωτηματικά σε όλους τους απόστρατους που αποχώρησαν οικειοθελώς από το στράτευμα έχοντας 35 και περισσότερα συντάξιμα χρόνια. Συγκεκριμένα :
1.Αποχώρησαν παράνομα?
2.Τα χρόνια που συνέλεξαν υπηρετώντας σε μονάδες Έβρου - Νήσων - Ειδικών Μονάδων που υπηρετεί κάποιος μόνο με υπεύθυνη δήλωσή του απαλλάσσοντας την υπηρεσία από οιαδήποτε ευθύνη σε περίπτωση θανάτου του, διακινδυνεύοντας φυσικά τη ζωή του, ήσαν παράνομα και αυτά?


3.Το ότι δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν και δεν ζήτησαν ποτέ τίποτα επισκεπτόμενοι το δικό σας πολιτικό γραφείο ή άλλων και ελάμβαναν μετάθεση ανά 2,5 χρόνια σε μέσο όρο ήταν κακό?
4.Το γεγονός πως φύγαμε πλήρεις συνταξίμων ετών (και με επιπλέον μάλιστα) διότι δεν μπορούσαμε οικονομικά να αντέξουμε νάχουμε λόγω παιδιών φοιτητών 3 σπίτια και δεν ζητήσαμε ούτε αύξηση ούτε ενοχλήσαμε κάποιον αλλά απλά φύγαμε σύμφωνα με τον Νόμο ήταν κακό?
5.Το γεγονός ότι φέτος αποστρατεύσατε από την τάξη 1985 στρκούς δεδομένου ότι <> με λιγότερα των 34 ετών (συνολικά με μονάδων εκστρατείας κ.λ.π.) τους καθιστά σε καλύτερη μοίρα έναντι ημών που αποχωρήσαμε οικειοθελώς αλλά με 35+ συντάξιμα χρόνια?
6.Οι οικογένειες των παραπάνω πεινάνε περισσότερο από τις δικές μας?
7.Υπάρχει δίκαιη μεταχείριση σε κάποιους που δούλευαν στο ίδιο εργασιακό περιβάλλον (υποθετικά γιατί όλοι ξέρουμε την αλήθεια και την ζήσαμε) όταν εξαιρούνται κάποιοι από την Εθνική προσπάθεια ενώ πραγματικά τιμωρούνται (το λέτε αντικίνητρο βέβαια εσείς) κάποιοι άλλοι χωρίς να αντιλαμβάνονται πού έσφαλαν?

Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά Αξιότιμε κ. Υπουργέ αλλά δεν θέλω να σας κουράσω (αν τα διαβάζετε βέβαια αυτά).

Ευχαρίστως και πάλι θα προσφέρω τον οβολό μου από το υστέρημά μου περήφανα ως Έλληνας όπως έκανα πάντα και θα εξηγήσω στα παιδιά μου και στην γυναίκα μου ότι πρέπει να πεινάσουμε και πάλι για την Πατρίδα αλλά δεν θα τους κρύψω την αδικία των δύο μέτρων και δύο σταθμών για τα οποία βέβαια δεν φταίτε εσείς αποκλειστικά αλλά οι ίδιοι μας οι συνάδελφοι που σας εισηγούνται παρανομίες - αδικίες και μέτρα που επιφέρουν την κακή εντύπωση που δίδετε τόσο ως πολιτικός όσο και ως άνθρωπος.

Δεν γνωρίζω αν θα έχω τα χρήματα για να προσφύγω στην δικαιοσύνη για το άδικο αυτό μέτρο και για την μονομερή εκτίμηση της <> που προβλέπει το Σύνταγμά μας, δεδομένου ότι όπως προβλέπεται δεν κάνω άλλη δουλειά στερώντας την από κάποιον νέο και παρανομώντας αλλά ζω με την σύνταξη της Πατρίδας, αλλά επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου.

Ευχαριστώ το ιστολόγιο για την παραχώρηση του βήματος.

Μετά Τιμής ένας απλός Σχης ε.α. 


Σημείωση :
H παρούσα ανάρτηση αφορά σχόλιο στο θέμα με τίτλο Μπεγλίτης: Οι απόστρατοι δεν εξαιρούνται από τον εκτελεστικό νόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου