Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ηλιθιότητα μέχρι τελικής πτώσεως!

Εντάξει, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Το κάναμε μια φόρα στην αρχαιότητα! Μπορούμε και τώρα! “Yes we can” που έλεγε και ο φίλος...
μας ο Obama. Μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεση δημοκρατία. Σε κάθε γειτονιά ένα μικρό κοινοβούλιο. Χωρίς κεντρική εξουσία. Χωρίς τις τράπεζες. Χωρίς πολυεθνικές.

Έξω Ευρώπη – έξω ΝΑΤΟ που έλεγε και ένας από τους εθνικούς μας ηγέτες ο Ανδρέας. Να εκσυγχρονιστούμε που έλεγε άλλος ένας ηγέτης μας ο Σημίτης. Να επανιδρύσουμε το κράτος και να συγκρουστούμε με τους νταβατζήδες που έλεγε άλλος ένας μεγάλος ηγέτης μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Να γίνουμε αντιεξουσιαστές στην εξουσία που λέει και ο σημερινός μας ηγέτης ο Γιωργάκης. Ναι μπορούμε, με την Αλέκα και τον Τσίπρα χέρι χέρι! Να κάνουμε την νέα κόκκινη επανάσταση.

Ωραία και τώρα είμαστε νικητές! Οι πρωτοπόροι του κόσμου. Όλη η περιουσία στο λαό. Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους. Εθνικά υπερήφανοι, βγάλαμε ασπροπρόσωπους τους προγόνους και όλους τους φτωχούς λαούς αυτού του άδικου κόσμου! Εδώ τελειώνει το όνειρο και αρχίζει ο εφιάλτης για όλους μας.

Μπορώ να σας περιγράψω με ακρίβεια τη θα συμβεί μετά! Με κάθε λεπτομέρεια. Δεν θέλω όμως να διεκδικήσω τίτλο μετά Χριστόν προφήτη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρο σας που μπορούν να το κάνουν αυτό! Μπορείτε να ρωτήσετε Αλβανούς, Ρώσους ακόμα μπορείτε να ρωτήσετε Αφγανούς, Πακιστανούς για μια σύντομη περιγραφή. Ακόμα μπορείτε να ρωτήσετε τον προπάππου σας ή την προγιαγιά σας και αν δεν ζει τον παππού σας ή την γιαγιά σας για τις ιστορίες που τους έλεγαν οι παλιότεροι για το πώς ήταν η ζωή τότε. Τέλος μπορείτε να διαβάσετε και την Αποκάλυψη του Ιωάννη για καλύτερα αν θέλετε.

Ξέρετε ρωτούσα ποιο παλιά ανθρώπους που είχαν έρθει από Αλβανία και Ρωσία στην Ελλάδα για το πώς ήταν ο Κομμουνισμός. Άκουσα διάφορές ενδιαφέρουσες απόψεις. Η ποιο ωραία που άκουσα και θα ήθελα να σας μεταφέρω ήταν για τις μπανάνες! Ναι για τις μπανάνες!

Λοιπόν φίλος Αλβανός μετά από δυο εβδομάδες περπατήματος στο χιόνι στα σύνορα Αλβανίας – Ελλάδας, χωρίς φαγητό φθάνει στα Γιάννενα. Εκεί Έλληνας μανάβης τον λυπάται και του δίνει δύο μπανάνες να τον φέρει λίγο στα ίσια του. Ο φίλος Αλβανός μου λέει «Τις αρπάζω και τις βάζω στο στόμα ολόκληρες!». Κοιτώντας των απορημένος του απαντώ «Τόσο πολύ πείναγες!» και μου απαντά το απίστευτο για εμένα μέχρι εκείνη τη στιγμή «Όχι, πρώτη φορά στη ζωή μου έβλεπα μπανάνα!»

Ελπίζω να καταλάβατε το παράδειγμα και γιατί αυτός ο άνθρωπος πρώτη φορά έβλεπε μπανάνα στη ζωή του. Λοιπόν τώρα έρχεται και μπαίνει το πρόβλημα. Αυτός ζούσε χωρίς μπανάνα γιατί δεν την είχε φάει ποτέ στη ζωή του… Εμείς μπορούμε; Δεν νομίζω!

Ζητάμε άμεση δημοκρατία σε μία χώρα που 300 δεν μπορούν να συνεννοηθούν, 300 τι λέω… 3 ανθρώπους να βάλεις σε ένα τραπέζι θα πουν τρις διαφορετικές απόψεις! Τι λέμε τώρα... Φανταστείτε τι θα γίνεται στις πλατείες… Ανάσταση κάθε μέρα!

Ο κόσμος προχωρά ασταμάτητα και αυτό θα το κάνει με εμάς ή χωρίς εμάς. Αυτό είναι σίγουρο και πρέπει να το καταλάβουμε καλά! Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε μεριά! Με μπανάνα ή χωρίς μπανάνα! Η επιλογή όλη δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου