Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Όχι άλλες παραχωρήσεις στρατοπέδων κ.Μπεγλίτη. Δείτε πως καταντάνε

Η παραχώρηση ενός ακόμη στρατοπέδου ,αυτή τη φορά στην Εκκλησία,προκάλεσε κύμα αντιδράσεων όπως φάνηκε από πολλά μηνύματά σας.
Οι στρατιωτικοί έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται. Έχοντας ως πρώτο μεγάλο πρόβλημα,το στεγαστικό, δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί όλες αυτές οι εκτάσεις των στρατοπέδων δεν θα μπορούσαν να γίνουν εκμμεταλεύσιμες και για δικό τους όφελος. Γιατί δεν θα μπορούσαν κάποιες απ΄ αυτές να αξιοποιηθούν για να κατασκευαστούν οικίες για τα στελέχη των ΕΔ.

Και βέβαια η τακτική της παραχώρησης σε δήμους πιθανόν να γινόταν και δεκτή αν πράγματι οι εκτάσεις αυτές αξιοποιούνταν. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως ,το μόνο που γίνεται είναι να μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους.


Τί γίνονται τα στρατόπεδα που παραχωρούν οι ΕΔ κυρίως στις τοπικές αρχές και κοινωνίες οι οποίες ήρθαν και τα “αγκάλιασαν κτίζοντας γύρω-γύρω και σωστά στο τέλος φωνάζουν να απομακρυνθούν και να δοθούν στον λαό; Αυτοί που φωνάζαν είναι ικανοί και εχουν τις δυνατότητες να τα εκμεταλευτούν για το κοινωνικό σύνολο;


Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πως κατάντησε σήμερα στρατόπεδο που παραχωρήθηκε στον Δήμο Αγ. Παρασκευής προ δεκαετίας. Άμεσα ο Δήμος την επομένη τοποθέτησε γιγαντιαία πινακίδα «Πνευματικό Κέντρο Αγίας Παρασκευής». Πράγματι μόνον ...πνεύματα μπορεί να διακρίνει κανείς στις παρακάτω σημερινές φωτογραφίες.





Το μόνο αξιοποιηθέν στοιχείο είναι ότι οι περίοικοι βρίσκουν χώρο ανακούφισης για τα συμπαθέστατα οικόσιτα τετράποδα τους.

Ευχαρίστως θα φιλοξενήσουμε φωτογραφίες, αναγνωστών μας,από ανάλογες περιπτώσεις  με την ελπίδα ότι θα διαψευστούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου