Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Όλο το παρασκήνιο που οδηγεί σε κρίσεις! Φαβορί,αουτσάϊντερ και Αρχηγός...Χαϊλάντερ

Κρίσεις ,χωρίς παρασκήνιο και “ψιθύρους του διαδρόμου” δεν γίνεται. Ειδικά όταν πρόκειται για κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και ειδικά όταν μιλάμε για τους πολυδαίδαλους και σκοτεινούς διαδρόμους του ΥΕΘΑ.
Πρωταγωνιστής
αν τελικά επικρατήσει το σενάριο για κρίσεις εντός Αυγούστου ,θα είναι ο Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος. Επί υπουργίας Ευάγγελου Βενιζέλου με τον οποίο διατηρούσε άψογες σχέσεις , ο Α/ΓΕΣ εθεωρείτο ακλόνητο φαβορί για να επιλεγεί ως ο επόμενος Α/ΓΕΕΘΑ. 


Αντιθέτως με τον τότε ΑΝΥΕΘΑ
Πάνο Μπεγλίτη οι σχέσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και τεταμένες. Σημείο τριβής ήταν οι δραστικές περικοπές τις οποίες ήθελε να προωθήσει το σύστημα Μπεγλίτη και οι “ελιγμοί διαφυγής” που επιχειρούσε ο Α/ΓΕΣ, ο οποίος έκανε τις περικοπές που θεωρούσε αναγκαίες και προσπαθούσε να κερδίσει χρόνο. Επιπλέον είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις του με συγκεκριμένους ανθρώπους από το περιβάλλον Μπεγλίτη δεν ήταν και οι καλύτερες.

Αυτό το τελευταίο ο Μπεγλίτης ,θέλησε να το “συμμαζέψει” μόλις ανέλαβε τη θέση του ΥΕΘΑ, δεχόμενος εισηγήσεις συνεργατών του,ότι από τη νέα θέση του δεν μπορούσε να αντιμετωπίζει και να κρίνει τους Αρχηγούς με “
πείσματα και αντιπαραθέσεις του παρελθόντος”.

Ωστόσο μετά από τις πρώτες εβδομάδες στη καρέκλα του ΥΕΘΑ έγινε κατανοητό ότι αυτές οι “αντιπαραθέσεις και αντιπάθειες” ήταν το λιγότερο που έπρεπε να αντιμετωπιστεί.


Οι σχέσεις των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση
“αγαστές και θερμές”. Ο Α/ΓΕΣ βρίσκεται σ΄ ένα διαρκή εκνευρισμό που του “βγαίνει” και στις σχέσεις του με το ΓΕΕΘΑ. Σ΄ αυτό ευθύνονται άνθρωποι του περιβάλλοντός του,οι οποίοι και δημιούργησαν ένα κλίμα μόνιμου άγχους και επιφυλακής στο ΓΕΣ. Ότι κι αν γράφονταν ή λέγονταν κατά του ΓΕΣ ,έπρεπε υποχρεωτικά να προέρχεται από κάποιον “εχθρό” του Αρχηγού που δεν επιθυμούσε τη προαγωγή του σε Α/ΓΕΕΘΑ. Τελευταίο παράδειγμα η αποκάλυψη του Onalert για την γκάφα με την “αναγνώριση της Β.Κύπρου” σε έντυπο της HELBROC, η “διαρροή” της οποία αποδόθηκε,από το υπουργικό γραφείο έως το γραφείο του ΓΕΕΘΑ!

Οι “ψίθυροι” που λέγαμε ,λένε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ρίξει…μαύρη πέτρα πίσω του και δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τον Αρχηγό ΓΕΣ ,με τον οποίο είχε εξαιρετική συνεργασία. Δεν φημίζεται και για τη διατήρηση των σχέσεων του ο νυν τσάρος της Οικονομίας. Οι ίδιοι “ψιθυριστές” επιμένουν ότι ο Α/ΓΕΣ έχει επαφή με τον Γ.Πεταλωτή, ο οποίος μην ξεχνάμε ,είχε πάρει και …πράσινο μπερέ, σε περιοδεία του στη Θράκη!


Όπως και να ‘χει τα προγνωστικά αυτή τη στιγμή δεν είναι υπέρ του Α/ΓΕΣ,αν οι κρίσεις γίνουν άμεσα.


Το δεύτερο πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον,είναι ο
Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζας. Ο πτέραρχος αν και δεν έβαλε ποτέ τον εαυτό του στην “κούρσα” διαδοχής του έτερου πτέραρχου και Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκου, έχει δεχτεί έναν ανηλεή ,βρώμικο πόλεμο από συγκεκριμένα κέντρα μέσα από το ίδιο το ΓΕΑ!!! Αν ο προηγούμενος ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος ,αλλά και ο νυν Π.Μπεγλίτης δεν συνεργάζονταν απ’ ευθείας με τον Α/ΓΕΑ, πιθανόν να είχαν πειστεί για την στρεβλή εικόνα που αυτοί οι κύκλοι προσπάθησαν να παροσιάσουν για τον Α/ΓΕΑ . Σύμφωνα μ΄ αυτή ο κ.Κλόκοζας δεν έκανε τίποτα στο ΓΕΑ!

Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η απόφαση για τον Α/ΓΕΑ, η εικόνα που έχει ο Μπεγλίτης για τον Κλόκοζα είναι
απολύτως θετική.Τον θεωρεί ικανό αξιωματικό και εκτιμά ότι είναι χαμηλών τόνων. Το ερώτημα είναι αν ο ΥΕΘΑ θα “καθαρίσει” αυτούς τους “κύκλους αποστράτων” οι οποίοι θέλουν να διοικήσουν τη ΠΑ με το έτσι θέλω! Πρόκειται για “απομεινάρια” ενός παλαιού ΠΑΣΟΚ, για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός δεν θέλουν ούτε να ακούν! Κατάφεραν να επιπλεύσουν ως φελοί  με αποκλειστική ευθύνη Βενιζέλου , ο οποίος έφθασε στο σημείο -άκουσον ,άκουσον- να κάνει …αυτοκριτική (!!!) και τώρα καλείται ο Μπεγλίτης να αποδείξει αυτά που λέει ότι πρεσβεύει,περί αξιοκρατίας κ.λ.π.

Στην άλλη πλευρά του ΥΕΘΑ ,στο ΓΕΝ ο αντιναύαρχος Δημ.Ελευσινιώτης,από απόλυτο αουτσάϊντερ, νοιώθει ότι αρχίζει να γίνεται φαβορί για τη διεκδίκηση της θέσης του Α/ΓΕΕΘΑ! Με τον Α/ΓΕΣ σε μάλλον δεινή θέση και τον Α/ΓΕΑ να μην διεκδικεί λόγω συγκυρίας την άνοδο στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, έναν αντίπαλο έχει: τον νυν Α/ΓΕΕΘΑ Ιωάννη Γιάγκο! Για τον οποίο όσο κι αν ακούγεται απίθανο,υπάρχει σενάριο παραμονής του! Αν γίνει θα μιλάμε πραγματικά για Αρχηγό…Χαϊλάντερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου