Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μοριοδότηση Στελεχών Ε.Δ.

Η διαδικασία που για πρώτη φορά εφαρμόζεται αποσκοπεί:

Στην ισότιμη αντιμετώπιση από την υπηρεσία όλων των στελεχών.

Στην εμπέδωση αισθήματος δικαίου και αξιοκρατίας μεταξύ των στελεχών.


Στην επίτευξη σταθερότερου οικογενειακού προγραμματισμού, αφού πλέον τα στελέχη θα υπηρετούν κατά προτεραιότητα στους δηλωθέντες από αυτά τόπους προτίμησης.
 
Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Καρασμάνης, με θέμα τον τρόπο μοριοδότησης των στελεχών Ε.Δ. κατά στις φετινές μεταθέσεις, γίνονται γνωστά τα εξής:
Με το άρθρο 5 παρ. 1α του Ν.3883/2010 καθορίστηκαν, με σειρά σπουδαιότητας, υπηρεσιακά, κοινωνικά και αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία λαμβάνονται υπόψη για τις τακτικές μεταθέσεις των στελεχών των Ε.Δ.
Τα ως άνω κριτήρια εξειδικεύτηκαν και μοριοδοτήθηκαν, ξεχωριστά για το στρατιωτικό προσωπικό κάθε Κλάδου και Κοινού Σώματος των Ε.Δ., στα Παραρτήματα «Α» έως «ΣΤ» της σχετικής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ τ. Β΄378/9-3-2011). Τα εν λόγω Παραρτήματα, με τις διατάξεις της παραγράφου 5 του άρθρου 19 της ίδιας Υπουργικής Απόφασης, χαρακτηρίστηκαν απόρρητα και δε δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, πλην όμως αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής.
Τα στελέχη των Ε.Δ. λαμβάνουν γνώση των καθοριζομένων στο οικείο Παράρτημα της παραπάνω απόφασης που τους αφορά, από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Κλάδου ή του ΚΣ όπου ανήκουν και σε κάθε περίπτωση, έχουν τη δυνατότητα άσκησης προσφυγής κατά των αποφάσεων τοποθέτησης, μετάθεσης ή απόσπασης τους, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 8 του Ν. 3883/ 2010 και του άρθρου 12 της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης.
Η διαδικασία που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στον τρόπο εκπόνησης των μεταθέσεων των στελεχών για το έτος 2011, αλλά και η ενημέρωση του συνόλου του στρατιωτικού προσωπικού επί της διαδικασίας, αποσκοπεί:
(1) Στην ισότιμη αντιμετώπιση από την υπηρεσία όλων των στελεχών.
(2) Στην εμπέδωση αισθήματος δικαίου και αξιοκρατίας μεταξύ των στελεχών.
(3) Στην επίτευξη σταθερότερου οικογενειακού προγραμματισμού, αφού πλέον τα στελέχη θα υπηρετούν κατά προτεραιότητα στους δηλωθέντες από αυτά τόπους προτίμησης.
Ερώτηση 18285/22-6-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου οι φετινές μεταθέσεις των αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων διενεργήθηκαν με μοριοδότηση που προκύπτει από προσδιορισμένα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια βάσει των διατάξεων του νόμου (ΦΕΚ378/09-03-2011).
Επειδή όμως στο εν λόγω ΦΕΚ δεν αποσαφηνίζεται ο ακριβής τρόπος μοριοδότησης.
Επειδή έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους ενδιαφερόμενους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς  οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί
Ερωτάται ο κος υπουργός
Ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των μορίων που λαμβάνει το καθένα από τα αναφερόμενα υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια.
Ο ερωτών βουλευτής
Γιώργος Καρασμάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου