Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Απόψεις ένστολων για την μοριοδότηση των μεταθέσεων στο Στρατό Ξηράς

Σας καταθέτω κάποιες διαπιστώσεις – συμπεράσματα μετά από συζητήσεις και εμπειρίες και άλλων συναδέλφων από την νέα μοριοδότηση των μεταθέσεων.
1.Τα υπηρεσιακά κρητήρια πολλαπλασιάζονται επι 3 ενώ τα αντικειμενικά και κοινωνικά επι 1. Γιατί γίνεται αυτό;

Για να αυθαιρετεί ο κάθε Δκτης με την απειλή των προσόντων κάτω από 96 ώστε να σου χαλάσει τον μέσο όρο και να πέσεις (αφού αν έχεις ΜΟ 10ετίας κάτω από 96 πολλαπλασιάζονται επι 2 αντι επι 3) κάτω αυτομάτως 250 μόρια και να μην τα πιάνεις ούτε με 20 χρόνια στον Έβρο. Για παράδειγμα Δκτης μου έβαλε 9 στα προσόντα γιατί δεν καθόμουν πέραν του ωραρίου όπως κάποιοι άλλοι…..Άρα οι οσφυοκάμπτες και αρεστοί πάνε μπροστά.
2.Μέχρι το 2009 η βαθμολογία που έπρεπε να πιάσεις για να μπορείς να πας εξωτερικό ή Κύπρο και γενικά για να μην έχεις προβλήματα στις κρίσεις σου ήταν στα σχολεία εφαρμογής των Ο-Σ πάνω από 15. Και αυτό στοχεύαμε και αυτές τις βαθμολογίες έβαζαν οι βαθμολόγοι……. Το 2010 αυξήθηκε και πήγε στο 17. Και σαν να έγινε θάυμα το 99% έπαιρνε πάνω από 17. Χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι πριν 2-3 χρόνια σε σχολείο εφαρμογής όπλου αποφοίτησαν περί τους 100 και μόνο οι 30 πρώτοι είχαν είχαν βαθμολογία πάνω από 17. Το 2011 οι απόφοιτοι σε ποσοστό 50% είχαν πάνω από 19!. Δεν είναι αδικία να ισχύουν άλλα κριτήρια πριν και άλλα  μετά αλλά όλοι να κρίνονται με τα πιο πρόσφατα. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ  ΑΥΤΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ); Και αντι να μοριοδοτούν κατά μονάδα δηλαδή από 15 έως 15,99 Χ μόρια από 16 ως 16,99 Χ+5 μόρια, τσουβάλιασαν σε 3 κατηγορίες τα μόρια και έχουμε το εξης τραγελαφικό. 15,01 βαθμολογία με τον 16,99 (περίπου 2 ολόκληρες μονάδες διαφορά) παίρνουν τα ίδια  10Χ3=30 μόρια. Ο 16,99 με τον 17 (0,01 μονάδα δηλαδή διαφορά) έχουν διαφορά 45 μόρια.
3.Συνάδελφοι με ποινές και χαμηλές βαθμολογίες στα προσόντα ή στερήσεις βαθμού μετατέθηκαν στην διετία στην παραμεθόριο λόγω λίγων μορίων λόγω των παραπάνω αφού αφαιρούνται 1,5 μόριο ανα ημέρα φυλακισης επι 3. (ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΧ ΔΕΝ ΦΟΡΑΓΕΣ ΚΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΠΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ) Για παράδειγμα 10 μέρες φυλάκιση ίσον 10χ1,5= 15 επί 3= 45 Μόρια. 2 Χρόνια στην Σύμη 24 μήνες επί 1,5 = 36 μόρια, είναι τουλάχιστον άδικο. Και ρωτάμε. Δεν κρίθηκαν από συμβούλια για προαγωγή και ‘’τιμωρήθηκαν’’ με την στέρηση; Δεν πλήρωσαν το τίμημα και στην τσέπη τους; Στις 3 δυσμενείς κρίσεις δεν αποστρατεύεσαι αν κριθείς μη προαχθείς; Άρα τιμωρείσαι δυό φορές για το ίδιο παράπτωμα και μάλιστα και η οικογένεια σου .
4.Οσο για τα υπηρεσιακά κριτήρια μπορούν να λαμβάνονται υπόψη στις ‘’θέσεις’’ και όχι στον τόπο που θα υπηρετήσεις. Εγώ αν δεν είμαι άξιος να υπηρετήσω σε επιτελείο αφού δεν έχω τα προσόντα ας μετατεθώ στον τόπο μου σε ποιο ‘’χαμαλίδικο’’ πόστο. Δηλαδή είμαι ικανός για Αξκός εφοδιασμού στον Έβρο και όχι στην Λάρισα; Το ποιο δίκαιο σύστημα μεταθέσεων (εννοώ τόπους υπηρετήσεως και όχι θέσεις) είναι να λαμβάνονται υπόψη οι φρουρές που υπηρέτησες και η οικογενειακή κατάσταση.  Τίποτε άλλο. Με το σκεπτικό που ισχύει τώρα οι ‘’καλοί’’ θα υπηρετουν στο εσωτερικό και οι ‘’άχρηστοι΄΄ στην παραμεθόριο. Τέτοιο στρατό θέλουν;
5.Και τέλος αν ρωτήσεις κάποιον παλιό διοικητή αν θα τιμωρούσε τόσο εύκολα ή θα βαθμολογούσε ελαφρά τη καρδία ξέροντας ότι δεν έχει τόση σημασία τότε θα σου απαντήσει το 99,9 % ότι θα ήταν πολύ πιο προσεκτικός. Όμως ‘’αναδρομικά ισχύει τώρα κι ας το μετανοιωσαν’’.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΟΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΘΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ  ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΑΦΟΥ ΤΙΜΩΡΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΠΛΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ‘’ΤΡΥΠΩΝΑΝ’’ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΒΑΤΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ Η ΧΑΜΗΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ΠΧ ΠΟΙΟΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ Φ ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ;) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΟΡΙΩΝ. (ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ (ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΡΗΤΗΡΙΑ) ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΥΡΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΣ. ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου