Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ


Στο «κουρείο» οι αποδοχές όλων των ενστόλων
«Πιλότο» για την αλλαγή όλων των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων (αστυνομικών, λιμενικών κτλ.) θα αποτελέσει το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών. Οπως αποκάλυψε το «Εθνος» σε δημοσίευμα της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου, το σχέδιο για τις αλλαγές στο μισθολόγιο των στρατιωτικών, που θα «συμπαρασύρει»...
και τους υπόλοιπους, διαμορφώνεται με βάση την αρχιτεκτονική του Ενιαίου Μισθολογίου στο Δημόσιο. Τις μεγαλύτερες περικοπές, που θα φτάσουν μέχρι και 30%, θα υποστούν τα υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (με βαθμό πάνω από συνταγματάρχη), ενώ τα χαμηλόβαθμα στελέχη μπορεί να καταγράψουν μικρές αυξήσεις στους βασικούς μισθούς με την ενσωμάτωση των οδοιπορικών στο μισθολόγιο (130-200 ευρώ μηνιαίως).
Αναμένεται να καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα και να παραμείνουν μόνο τρία: το επίδομα χρόνου υπηρεσίας, το επίδομα Ειδικής Απασχόλησης και το επίδομα Θέσης Ευθύνης. Σχεδιάζεται να αποδοθεί στους ανώτατους αξιωματικούς επίδομα ευθύνης 560 ευρώ, στους κατώτερους αξιωματικούς 140 ευρώ και στους υπαξιωματικούς 130 ευρώ. Σε αντιστοιχία με το νέο βαθμολόγιο που επικρατεί στον δημόσιο τομέα, το οποίο συνδέεται άμεσα με τις αποδοχές των υπαλλήλων, αναμένεται να καταργηθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχα στους υπόλοιπους ένστολους το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών και να συνδεθούν οι αποδοχές με τον διοικητικό βαθμό που κατέχουν. Το γεγονός αυτό θα επιφέρει «πάγωμα» μισθών σε όσους δεν κρίνονται ικανοί να «ανέβουν» βαθμό και σηματοδοτεί την «κατάργηση» ή τον περιορισμό της «αυτόματης» ωρίμανσης των μισθών με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου