Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Νοθεία στα καύσιμα στρατιωτικών οχημάτων!


Νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε το Γενικό Χημείο του Κράτους. Οδηγοί εκατοντάδων τζιπ, αλλά και αρμάτων μάχης είχαν διαπιστώσει ότι καμιά φορά κάτι δεν πήγαινε καλά με τους κινητήρες. Έγινε καταγγελία στους αρμόδιους αξιωματικούς και ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Κ. Σπηλιόπουλος διέταξε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Βήμα", στις 26 Οκτωβρίου διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούσαν τρεις μονάδες στην Κεντρική Ελλάδα και ιδού τα αποτελέσματα, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει συνταχθεί και παραδόθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας:
 - Τα καύσιμα και στις τρεις μονάδες ήταν «μη κανονικά», περιείχαν ουσίες επικίνδυνες για τον κινητήρα των οχημάτων.
 - Στις δύο από τις τρεις μονάδες τα καύσιμα ήταν και νοθευμένα με νερά ή κατάλοιπα πετρελαιοειδών.

 
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας έδωσε αμέσως εντολή να παραπεμφθεί η υπόθεση για ανάκριση στον Εισαγγελέα Στρατοδικείου Λάρισας και με έγγραφό του ζητούσε έως τις 15 Νοεμβρίου να διενεργηθούν έλεγχοι στα καύσιμα όλων των μονάδων (περιλαμβανομένων και της Πολεμικής Αεροπορίας) και τα πορίσματα να αποσταλούν στο υπουργείο. Μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου το βράδυ καμία μονάδα δεν απέστειλε τα αποτελέσματα του ελέγχου που έπρεπε να διενεργήσει.
Με νέα εντολή του ο υφυπουργός, αφού επιμένει στους ελέγχους, διευκρινίζει ότι «ο έλεγχος θα πρέπει να αφορά στο στάδιο της προμήθειας των καυσίμων, όσο και τη μεταφορά των καυσίμων σε στις μονάδες».
 
«Είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέλος τους ελέγχους για να διπιστώσουμε την έκταση της νοθείας, δεν μπορεί ορισμένοι να κερδοσκοπούν εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο κ. Σπηλιόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου