Μέσα στον Ιανουάριο θα παρουσίασει η κυβέρνηση τα ειδικά μισθολόγια,μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα τα έχει ψηφίσει. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν τα επιτελεία Βενιζέλου-Σαχινίδη.
350.000 δικαστικοί γιατροί και φυσικά στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας αναμένουν με αγωνία. Για όλους φαίνεται ότι υπάρχει ένας κοινός αριθμός:
350.000 δικαστικοί γιατροί και φυσικά στρατιωτικοί και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας αναμένουν με αγωνία. Για όλους φαίνεται ότι υπάρχει ένας κοινός αριθμός:
•Οι μειώσεις αναμένεται να φτάσουν το 30%, και στόχος είναι η προσαρμογή των ειδικών μισθολογίων στην αρχιτεκτονική του νέου συστήματος πληρωμών στο δημόσιο.
•Για τους στρατιωτικούς από το υπουργείο Οικονομικών διαρρέουν ότι “μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι υψηλόβαθμοι και όσοι έχουν πολυετή προυπηρεσία”.
• Διατηρούνται μόνο τρία επιδόματα και γίνονται “ονομαστικές” αυξήσεις σε χαμηλόβαθμους.
• Μεγαλύτερο ψαλίδι θα υποστούν οι αποδοχές των στελεχών με βαθμό μεγαλύτερο του συνταγματάρχη. Τα χαμηλοβαθμα στελέχη ενδέχεται να καταγράψουν μικρές αυξήσεις, με την ενσωμάτωση των οδοιπορικών στους βασικούς μισθούς.
•Επιπλέον εξετάζεται η κατάργηση όλων των ειδικών επιδομάτων και η διατήρηση μόνο τριών:
το χρόνου υπηρεσίας, το ειδικής απασχόλησης, και το θέσης ευθύνης. Πληροφορίες το προσδιορίζουν από 130-για τους υπαξιωματικούς- έως και 560 ευρώ για τους ανώτερους αξιωματικούς.
Σε αντιστοιχία με το βαθμολόγιο στο δημόσιο τομέα, αναμένεται να καταργηθεί για τους υπηρετούντες στις ενόπλες δυνάμεις , το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών με βάση τα χρόνια και να συνδεθούν οι αμοιβές με τον διοικητικό βαθμό που κατέχουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου