Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Δηλώσεις ΥΕΘΑ κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και Προέδρου Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά μετά το πέρας της επίσκεψής του στο ΥΠΕΘΑ




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου συναντήθηκε με την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημέρωσε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την επιχειρησιακή δομή και την λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:
Δημήτρης Αβραμόπουλος: Κύριε Πρόεδρε, η παρουσία σας σήμερα, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, είναι πολύ σημαντική και αναγκαία, ώστε με τη θεσμική ιδιότητά σας, ως Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και ως Προέδρου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, που στήριξε την κυβέρνηση συνεργασίας και ειδικού σκοπού, να έχετε –και είχατε πριν από λίγο- μια σφαιρική ενημέρωση για τα θέματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τα ειδικά ζητήματα, που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη θωράκιση της χώρας μας.
Κύριε Πρόεδρε,
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος, είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε απειλή, κάθε εξωτερικό κίνδυνο, ενώ συγχρόνως –είναι μια διαβεβαίωση αυτή- είναι αφοσιωμένες στις αρχές της εθνικής και δημοκρατικής αποστολής τους.
Πέρα από τα καθαρά στρατιωτικά θέματα, το Υπουργείο μας μελετά μια σειρά από ζητήματα αυτόν τον καιρό, που αφορούν στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ζητήματα ιεραρχίας, στα οποία παρουσιάζονται προβλήματα από την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου.
Η κατεύθυνση είναι να γίνουν όλες αυτές οι απαραίτητες, οι αναγκαίες αλλαγές, οι οποίες θα επιλύσουν τα προβλήματα αυτά, ώστε ο νόμος να καταστεί πιο ευέλικτος και πιο αποτελεσματικός.
Μέσα στην ίδια λογική, το Υπουργείο μας μελετά και το επίκαιρο ζήτημα της διασφάλισης της βιωσιμότητας των μετοχικών ταμείων, που όπως γνωρίζετε, όπως έχουμε συζητήσει, προϋποθέτει την εξυγίανσή τους.
Είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα για οποιεσδήποτε τελικές αποφάσεις ληφθούν, με γνώμονα πάντα την ορθή λειτουργία και διαχείρισή τους.
Στο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και εθνικού χρέους, θα επιδιώξουμε λύσεις βιώσιμες, ωφέλιμες και λειτουργικές σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  • Στο ζήτημα της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας.
  • Στον τομέα των εξοπλισμών, που όπως γνωρίζετε ο προϋπολογισμός του 2012 έχει μειώσει τη δαπάνη κοντά στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
  • Σε θέματα που αφορούν στη διεθνή παρουσία της χώρας μας σε αποστολές.
Η συγκυρία μας αναγκάζει να προβούμε σε επιλεκτικές περικοπές, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι, αλλά και να μην μειωθεί το επίπεδο παρουσίας μας στην Ευρώπη και στον κόσμο και να παραμείνει στο ακέραιο το κύρος και η αξιοπιστία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας.
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά την ενημέρωση που σας έγινε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, είμαι βέβαιος, ότι τόσον ως πολιτική ηγεσία, όσο και ως πολίτης, αισθάνεστε πιο ασφαλής.
Αντώνης Σαμαράς: Εκτός από την αναγκαία ενημέρωση, η σημερινή μου επίσκεψη στο Υπουργείο Άμυνας έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα για το εθνικό έργο που επιτελεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας μας.
Οι γενικότερες ανακατατάξεις και οι δυσκολίες που περνάει σήμερα η Ελλάδα, δεν θα πρέπει να αγγίζουν τις βασικές προτεραιότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που είναι να κρατήσουν ψηλά το αξιόμαχο και να έχουν αφοσίωση στο έργο τους. Γιατί η βαθειά αυτή οικονομική και κοινωνική κρίση, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επηρεάσει -και ούτε επηρεάζει- την αμυντική και την αποτρεπτική ικανότητα της Πατρίδας μας. Ούτε ασφαλώς και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, στις οποίες είμαστε κοντά και αναγνωρίζουμε τη μεγάλη προσφορά και το έργο τους. Αυτή είναι άλλωστε,η θέση της Παράταξής μας.
Ενημερώθηκα σε βάθος από τον υπουργό Δ. Αβραμόπουλο, από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η χώρα μας, σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα ευθύνης, λειτουργεί σωστά, με επαγρύπνηση,  με στρατηγική ενόραση, με δημοκρατική ευαισθησία και αφοσίωση. Η κρίση θα ξεπεραστεί, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαχείρισής της, το εθνικό μας σύστημα πρέπει και θα παραμείνει ισχυρό και ανεπηρέαστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου