Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011

Απάντηση στους γύφτους(Γκρουέφσκι και Σκόπια)


Των Βελισσάριου Δραγάτση και Βασίλη Σκουλαράκου

Απόρρητο έγγραφο των Αμερικανών και σπάνιο γιουγκοσλαβικό γραμματόσημο δείχνουν ότι η πΓΔΜ ονομαζόταν επαρχία «Βαρδάσκα» και πώς ο Τίτο σχεδίασε το Σκοπιανό ζήτημα
Πέφτουν οι μάσκες της υποκρισίας και του ψεύδους σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό και την υποτιθέμενη αμφισβήτηση περί την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Με τη βοήθεια έμπειρων διπλωματικών παραγόντων το «newsbomb.gr» αποκαλύπτει γιουγκοσλαβικό γραμματόσημο που προσπάθησαν να «εξαφανίσουν» οι πάλαι ποτέ κομμουνιστικές ηγεσίες του Βελιγραδίου για να επιτύχουν αλλαγές στο στάτους κβο που έχει διαμορφωθεί στα Βαλκάνια από το 1912.
Επίσης, παρουσιάζεται τι ανέφεραν οι Αμερικανοί διπλωμάτες.....
 για την προσπάθεια αποσταθεροποίησης στην περιοχή με αφορμή τη δημιουργία «αναχώματος» στη σκοπιανή επαρχία για να βγουν οι Σλάβοι στο Αιγαίο.
Οι διαχρονικές ευθύνες ελληνικών κυβερνήσεων και υπηρεσιών αποτελούν το αποτέλεσμα του σημερινού αδιεξόδου που επιτρέπει στους πολιτικούς εγκάθετους του γειτονικού κρατιδίου να προκαλούν, να αμφισβητούν την ελληνικότητα της περιοχής και να διαστρεβλώνουν στοιχεία της ελληνικής ιστορίας αποδεικνύοντας τη βαρβαρότητά τους.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σκοπιανός πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρουέφσκι οργανώνει πανηγύρια για να στήσει αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή του Φιλίππου και επιδίδεται σε εξαλλοσύνες που δεν αρμόζουν στο εσωτερικό πρόβλημα της χώρας του κι εντοπίζεται στο Τέτοβο και στα προβλήματα των Σλάβων με τους Αλβανούς.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ συζήτηση για τους ελληνικής καταγωγής Σκοπιανούς που βρήκαν στέγη σ’ αυτό το πρώην σοβιετικό προγεφύρωμα μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου στη χώρα μας.
Ο ηγέτης της «Δημοκρατικής Αλτερνατίβας» Βασίλης Τοπουρκόφσκι δεν έκρυβε τις ελληνικές ρίζες της καταγωγής του και δεν είχε απορρίψει την ιδέα της ονομασίας «Γκόρνα Ματσεντόνια» (Άνω Μακεδονία).
Ένα σπάνιο γιουγκοσλαβικό γραμματόσημο του 1939, αποκαλύπτει χάρτη της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, στον οποίον παρουσιάζονται τα ονόματα όλων των επαρχιών που αποτελούσαν την χώρα.
Στο γραμματόσημο βλέπουμε ότι όταν δημοσιεύτηκε, τα Σκόπια αναφέρονται ως Vardaska (πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία της Βαρδάσκας, δηλαδή του Βαρδάρη) και όχι ως Μακεδονία, που με προπαγανδιστικό τρόπο προσπάθησε να μετονομάσει ο Τίτο και οι μετέπειτα πολιτικοί της πΓΔΜ (FYROM).
Σε απόρρητο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δείχνει πως ο στρατάρχης Τίτο της Γιουγκοσλαβίας, σε συνεργασία με την τότε Σοβιετική Ένωση, προσπάθησε να προωθήσει την μακραίωνη - αλλά αποτυχημένη - προσπάθεια των σλαβικών εθνών για επέκταση της επικράτειάς τους μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος.
Το απόρρητο έγγραφο αποκαλύπτει πως ο Τίτο άλλαξε εν μία νυκτί το όνομα των κατοίκων της σημερινής πΓΔΜ, ως «Μακεδόνες» και την πατρίδα τους, μετονομάζοντάς τη σε «Μακεδονία». Εκφράζεται μάλιστα η έντονη ανησυχία του τμήματος για τις αυξανόμενες φήμες προπαγάνδας και ημι-επίσημες δηλώσεις υπέρ μιας αυτόνομης Μακεδονίας.
Οι φήμες σύμφωνα με το έγγραφο των Αμερικανών, προέρχονται κυρίως από τη Βουλγαρία, αλλά και από Γιουγκοσλάβους αντιστασιακούς, με το υπονοούμενο ότι ελληνικά εδάφη θα περιέλθουν στο σχεδιαζόμενο κράτος.
Στο έγγραφο αναφέρεται πως η Αμερικανική κυβέρνηση «θεωρεί τη συζήτηση περί «Μακεδονικού Έθνους και «Μακεδόνων», ως αδικαιολόγητη δημαγωγία, χωρίς εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, και βλέπει στην παρούσα αναβίωσή της μια πιθανή κάλυψη για επιθετικές προθέσεις ενάντια στην Ελλάδα».
Εκφράζεται μάλιστα και η στήριξη προς την Ελλάδα με το να αντιταχθεί σε κάθε αναβίωση του Μακεδονικού ζητήματος, τονίζοντας ότι θα θεωρήσει υπεύθυνη οποιαδήποτε κυβέρνηση στραφεί με απειλητικές διαθέσεις προς την Ελλάδα.
Το όνομα Vardaska (πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία της Βαρδάσκας, δηλαδή του Βαρδάρη), στο γραμματόσημο του 1939 αποκαλύπτει πως ο στρατάρχης Τίτο προσπάθησε με κάθε τρόπο να αλλάξει την ιστορία και να μετονομάσει τους Σκοπιανούς σε Μακεδόνες. Η ευθύνη βαρύνει διαχρονικά τις Κυβερνήσεις μας που ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση και μάλιστα ύστερα από την νικηφόρο για την Ελλάδα συμμετοχή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου